От профила във Фейсбук на Красимир Вълчев, бивш министър на

...
От профила във Фейсбук на Красимир Вълчев, бивш министър на
Коментари Харесай

Вълчев: При актуализацията на бюджета, предложихме да има средства за тестове за училищата, но беше отхвърлено

От профила във Facebook на Красимир Вълчев, някогашен министър на образованието, ГЕРБ

Лятото, когато се разглеждаше актуализацията в Народно събрание, с сътрудници от ГЕРБ внесохме предложение да се заложат средства за щадящи проби. Предложението ни беше отхвърлено с неуважение от тогавашния финансов министър Асен Василев и останалите парламентарни групи. Сегашният финансов министър търси средства, само че явно не могат да се оправят с обезпечаването на задоволително проби.

През миналата образователна година нямаше щадящи проби и по тази причина не бяха планувани изначално такива средства. Затова и други страни започнаха с всеобщо тестване от тази образователна година, само че от началото ѝ, планувано.

Първи-четвърти клас не трябваше да се затварят, а тестването трябваше да стартира от най-големите възпитаници.

Снощи Радев съобщи, че предходната година учениците били затворени, а тази година е обезпечена опция да учат в учебно заведение. Това не е правилно. Миналата година присъственото образование за 1-4. клас беше съхранено в доста огромна степен. Пети-дванадесети клас и предходната година и в този момент учат у дома. Разликата тази образователна година е, че затвориха първо напълно единствено учебните заведения.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР