От профила във Фейсбук на Карлос Контрера От триумвирата ПП,

...
От профила във Фейсбук на Карлос Контрера От триумвирата ПП,
Коментари Харесай

Контрера: „ДБ“ разпродава общински имоти за застрояване в управляваните от тях райони

От профила във Facebook на Карлос Контрера

От триумвирата Политическа партия, Демократична България, Спаси София анонсираха, че щели да се борят против презастрояването в София... Перифразирам думи от представянето на обединението им, изречени от лидера на листата им Борис Бонев: тонове бетон се изсипват в зелените площи.

Спомняме си, че Демократична България още през 2019 година бяха " огромни " борци срещу презастрояването. Дори кметът им на Лозенец Константин Павлов твърдеше, че му се късало сърцето като видел екскаватор... Докато се бореха и борят против презастрояването, същите от Демократична България разпродават общински парцели в ръководените от тях региони за застрояване. Парадокс, само че факт. В регион " Лозенец " да вземем за пример по времето на ръководството на Демократична България (с кмет Константин Павлов) са сложени върхове по издавани от региона позволения за градеж. Така се бори презастрояването, като издават на конвейр позволения за градеж. Ето и малко данни, получени от районната администрация на " Лозенец " в отговор на мое запитване:

94 позволения за градеж от регион " Лозеенец " от 2020г. до май 2023г.

Разгъната застроена повърхност по издадените от региона позволения за градеж - 145 987, 21 кв.м.

От 94-те издадени от кмета на Демократична България позволения за градеж на здания, такива с изгребни ями (т.е. без канализация) са 26 бр. Това ще рече 26 кооперации с височина до 15, които ще се изградят без връзка с канализацията.

Малко данни и по квартали в регион " Лозенец " по какъв начин върви битката на Демократична България с презастрояването:

За 2020-2023г. във Витоша ВЕЦ-Симеоново са издадени 46 позволения за градеж от кмета на региона, а за кв. Кръстова вада - 27 бр.

Публикувам тези данни, тъй като почтени казано ми писна да чувам неистини и безкрайни операции от страна на Демократична България по какъв начин били срещу застрояването... Така ли се бори презастрояването, запитвам, като издаваш на конвейр позволения за градеж, че дори и за здания без канализация... Тези политически лъжци и манипулатори не трябва да бъдат допускани до ръководството в София, тъй като след тях е потоп! Фактите приказват сами и опровергават всичките им изказвания и писаници!

Линк към отговора на питането ми с формалния отговор и данните

*На фотографията са видни борци против презастрояването в София - кметът от Демократична България Павлов и до него Христо Иванов, изтъкнат герой и против презастрояването на Росенец...

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР