От Продължаваме промяната все още не са решили дали да

...
От Продължаваме промяната все още не са решили дали да
Коментари Харесай

От ПП още не са взели решение за подкрепа за жалбата до КС за ядрените мощности

От " Продължаваме промяната " към момента не са решили дали да дадат поддръжката си за жалбата до Конституционния съд по отношение на решението на Народното събрание да задължи държавното управление да договаря със Съединени американски щати за създаване на нова нуклеарна мощ по технологията AP1000 в АЕЦ " Козлодуй ".

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев съобщи, че първо желаят да схванат какви са претекстовете преди да вземат решение по проблема:

" Трябва да забележим какви са им претекстовете. Аз считам, че е извънредно неверно да се избира съответен производител и съответен вид реактор. Това не е като да вървиш да си купиш обувки. Трябваше по напълно друг метод да се подходи, само че би трябвало да забележим претекстовете, преди да реагираме ".

По-рано през днешния ден " Възраждане " изиска от Българска социалистическа партия 21 подписа, нужни за внасяне на жалбата до Конституционния съд. От Българска социалистическа партия взеха решение, че ще поддържат жалбата. По този метод двете политически обединения са събрали нужните 48 подписа, с цел да сезират Конституционния съд.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР