От Продължаваме промяната - Варна публикуваха видео с информация за

...
От Продължаваме промяната - Варна публикуваха видео с информация за
Коментари Харесай

Пуснаха видео с информация за имотите, които Общината иска да продаде

От " Продължаваме промяната " - Варна разгласиха видео с информация за 140-те дка общински парцели, които се възнамерява да бъдат продадени.

" Изгледайте това видео, с цел да разберете какви са желанията на кмета на Варна Иван Портних и Общински съвет - Варна и по какъв начин съгласно тях е най-добре да се обезпечават доходи за Общината ", пишат от локалната конструкция на партията.

Кои са терените, къде са ситуирани и други детайлности за тях можете да видите във видеото:

Припомняме, че предходната седмица Общинският съвет на Варна прегласува продажбата на 140 дка общински парцели, приходите от които би трябвало да влязат в бюджета на Общината за тази година. Очаква се в него да влязат към 20 млн. лева

На въпрос на Moreto.net какво постанова продажбата на 140 дка единствено за тази година, в случай че в последните 5 години приблизително са се продавали по 6 дка, ръководителят на Общинския съвет Тодоро Балабанов отговори, че главната причина за товае икономическата рецесия.

По думите му гласуваната продажба на 140 дка парцели е единствено обща планирана рамка към приходната част на бюджета, а продажбата на всеки един от въпросните парцели следва да бъде гласувана още веднъж в Общинския съвет "

" Не сме взели решение за продажбата на 140 дка парцели. Тази стратегия е планиран документ, част от бюджета на общината по силата на закона, и за всеки обособен парцел след това ще се взема решение по какъв метод и на каква цена да се разпореждаме с него. Процедурите са тежки, всяко едно решение би трябвало да мине през Общинския съвет, да влезе в действие, след което да се организира съответната тръжна или конкурсна процедура. Всичко това мен персонално ме кара да мисля, че зад видимо законосъобразни претекстове се крият едни други цели, като резултатът от това ще го забележим в края на годината и идната година. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР