От Продължаваме промяната са против влизане на Делян Пеевски от

...
От Продължаваме промяната са против влизане на Делян Пеевски от
Коментари Харесай

Разрив на първия ден: ГЕРБ - за, ПП - против Пеевски в конституционната комисия

От " Продължаваме промяната " са срещу влизане на Делян Пеевски от Движение за права и свободи в парламентарната Комисия по конституционни въпроси, споделиха депутати пред " Труд news ". Това е раздор в болшинството още на първия ден след гласуването на кабинета " Денков-Габриел ", защото от ГЕРБ нямат срещу включването на Пеевски в комисията.

На совалки по тематиката в коридорите бяха видяни ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и заместникът му Йордан Цонев. Те бяха при Кирил Петков, откъдето излязоха очевидно недоволни, а по-късно привикаха в своята стая председателката на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Предложението за влизане на Пеевски в комисията беше импортирано през вчерашния ден, а през днешния ден точката беше преместена от седма на четвърта в дневния ред с гласовете на ГЕРБ-СДС, " Възраждане " и Движение за права и свободи, както и на някои от депутатите на " ИТН ".

" Струва ми се, че включването на Пеевски в конституционната комисия е недопустимо, това е провокация. Помним митингите от 2013 година, когато беше препоръчан за началник на ДАНС. Ще гласоподавам срещу ", сподели публично пред Нова тв Искрен Арабаджиев от Природен парк.

"
Всичко за Вашата сватба
Не виждам проблем Движение за права и свободи да предложи Пеевски за конституционната комисия, ще решим дали да подкрепим това решение. Няма нищо неправилно, подмолно, грозно, подмолно и ненормално партиите да беседват между тях. Движение за права и свободи няма нищо, което да е направила сега, и да не кореспондира с техните политики ", сподели Георг Георгиев от ГЕРБ пред Нова тв.

От Има Такъв Народ довериха пред " Труд news ", че са подготвени в символ на подигравка към ПП-ДБ да предложат Пеевски за ръководител на конституционната комисия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg