От Продължаваме Промяната са готови да помогнат в съставянето на

...
От Продължаваме Промяната са готови да помогнат в съставянето на
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Събирането на ново мнозинство ще е ужасно трудно

От " Продължаваме Промяната " са подготвени да оказват помощ в съставянето на кабинет, в случай че третият мандат бъде връчен на някой от досегашните им сътрудници. Това съобщи в студиото на " разсъни се " представителят на кабинета " Петков " Лена Бориславова.

Въпреки че в персонално качество, както тя самата акцентира, чака по-скоро предварителни избори, Политическа партия ще положат всички старания за сформиране на кабинет.

Ако партията, която получи манадта е някоя от досегашните ни сътрудници, те ще създадат всичко допустимо да им помогнем, в случай че не се пристъпват някои политики и правила ", сподели Бориславова, без да показва съответни партии.

Тя няколко пъти посочи, че на напред във времето са политиките и правилата, като червени линии, а не съответните имена. Такива диалози за постове и позиции не са водени и ще се водят едвам след програмата и политиките.

" Можем да вършим крачки обратно, към този момент сме дали отговор на този въпрос. "

Бориславова съобщи, че Политическа партия са потвърдили това с преотстъпването на мястото от страна на Кирил Петков на Асен Василев, когато " публичното мнение беше, че това е по-добрият вид за сформиране на държавно управление ". Опитваме се да сме диалогични, увери Лена Бориславова.

В този смисъл не е говорено Никола Минчев да бъде министър председател. " Минчев има доста качества и го потвърди за негативно малко време на поста ръководител на Народно събрание, само че в случай че бъде подсилен от едно устойчиво болшинство - това би било една добра рецепта за триумф ", съобщи Бориславова.

Според Бориславова обаче ще е " извънредно мъчно да се образува една работеща коалиция и болшинство в Народното събрание ". Затова и " Продължаваме промяната " " би трябвало да сме сигурни, че когато влизаме в ново болшинство ", депутатите от това болшинство би трябвало да гласоподават съгласно съвест и правила, а не по заповед дадена от другаде. Като вероятен тест за такова ново болшинство Бориславова даде закона за КПКОНПИ и разкритикува поръчката на Има Такъв Народ, че ще го поддържат, само че ще го преработят цялоство. " Това ще е пробата кой в действителност желае да води битка с корупцията ", отсече Лена Бориславова.

Според нея единственото редовно нещо, което Има Такъв Народ са посочили, че партията е един стопански план, който цели да даде работа на избрани сценаристи и да обслужи други ползи. "

На въпрос за последния сюжет със закуската в американското посолство, Лена Бориславова отговори с контрановина - " вечерта имаше банкет във френското посолство " и " по този начин както имаше закуска в американското, по този начин имаше банкет във френското посолство ".

Лично Лена Бориславова не е получавала оферти и не е участвала, както и не знае за водени диалози за сформиране на евроатлантическа коалиция с ГЕРБ. Според нея сътрудниците от ГЕРБ доста желаят това да стане, като част от сюжета за изпирането на партията, с цел да може тя още веднъж да ръководи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР