От Продължаваме промяната предвиждаме 4 месеца живот на този парламент,

...
От Продължаваме промяната предвиждаме 4 месеца живот на този парламент,
Коментари Харесай

Асен Василев: От ПП предвиждаме 4 месеца на този парламент, колкото да се приеме бюджетът

От " Продължаваме промяната " предвиждаме 4 месеца живот на този парламент, защото президентът съобщи, че служебното държавно управление ще внесе бюджет. Една бюджетна процедура лишава най-малко 4 парламентарни седмици, в случай че няма разнообразни визии по бюджета.

 

Това съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев и добави, че това предложение не е отхвърлено.

 

" Утре в 10 часа продължава днешното парламентарно съвещание. След несполучлив опит за избор на ръководител на Народно събрание, започнаха диалозите, на които направихме предложение да се употребява практиката от Европейския парламент с ротационен ръководител ", добави Василев

 

Обясни, че не е противоконституционно, защото това е механизъм, при който първият ръководител си подава оставката и се избира различен ръководител на Народното събрание.

 

Василев акцентира, че за " Продължаваме промяната " не е вид Вежди Рашидов да остане ръководител на 49-ия парламент. Предложението на Политическа партия за ръководител на Народното събрание е Никола Минчев, в случай че бъде призната концепцията за ротационен принцип.

 

Василев означи, че диалозите не престават и в случай че има по-добър вид, дано бъде определен той.

 

" Това значи внасяне на бюджета в края на април и значи, че Народното събрание ще работи доникъде на юни. "

Подчерта също, че ще е належащо време, в случай че има воля за излизане от парламентарната рецесия.

 

" В момента би трябвало да се стикова законодателна стратегия - какви закони да бъдат прегледани, в какъв ред, тъй че да няма безпорядък в парламентарната активност, да има някакво единодушие кои са значимите закони по Плана за възобновяване, еврозоната, Шенген, правосъдната промяна - всичко това би трябвало да се случи, с цел да може страната да тръгне напред. "

 

Относно извършените диалози с ГЕРБ-СДС, Асен Василев беше безапелационен, че тонът им не е бил изострен и в опит да се откри решение за ръководител на Народното събрание.

 

" Това, до което стигнахме като извод е, че би трябвало да има ясна законодателна стратегия и схващане какви са законите, в какъв ред, в какви периоди да бъдат признати и че до момента в който няма ясна законодателна стратегия, ще бъде мъчно да се излезе от тупика, в който сме с избор на ръководител и фокусът в утрешния ден и в идващите дни ще бъде да се видят нашите законодателните цели, техните законодателни цели, другите законодателни цели и да се направи ясна законодателна стратегия. "

 

" Не, това не значи, че отписваме този парламент ", по този начин Василев разяснява решението на Лена Бориславова да се откаже от депутатското място.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР