От Продължаваме Промяната представиха своите планове преди връчването на втория

...
От Продължаваме Промяната представиха своите планове преди връчването на втория
Коментари Харесай

ПП заявиха при какви условия ще върнат мандата неизпълнен

От " Продължаваме Промяната " показаха своите проекти преди връчването на втория изследователски мандат от президента Румен Радев за сформиране на държавно управление в границите на този парламент. Това направи на брифинг в коридорите на Народното събрание посоченият за номиниран от Политическа партия за министър председател акад. Николай Денков.

Той уточни, че е изпратил писма до всички парламентарни групи, в които ги е помолил да посочат своите оферти, които считат за значими, с цел да бъдат включени в програмата на Народното събрание за идната календарна година.

" Срокът за приемане на тези оферти е четвъртък вечерта, с цел да може в петък сутринта да го обобщим и петък следобяд, от 14:00 ч. сме поканили всички парламентарни обединения за разискване на този лист. Идеята е да забележим дружно къде може да има общо сечение на цели с съответни задания и законопроекти ", уточни Денков.

И добави: " След изчистване на този лист, ще използваме почивните дни сред Коледа и Нова година, с цел да заложим тези предпочитани задания в график, който да бъде натоварен и реален. След това на 3 януари каним още веднъж всички парламентарни групи, взели участие в тези разисквания, с цел да почистим крайния текст, да оформим така наречен програмна декларация с упования на 5 януари тази програмна декларация да бъде включена за гласоподаване в пленарна зала. В взаимозависимост от резултатите освен това гласоподаване ще последват и идващите стъпки. Ако тя не получи поддръжка, това значи, че ние ще върнем мандата несбъднат ".

Акад. Денков изясни, че в случай че въпреки всичко програмната декларация получи поддръжка, тогава стои въпросът по какъв начин би изглеждал кабинетът, изпълнен със наличие.

Той посочи, че от „ Продължаваме Промяната ” не водят диалози с никого за проектосъстав на кабинет с втория мандат. „ Без парламентарна поддръжка, всичко друго става безсмислено ”, добави той.

„ Ясно е, че предлагайки държавно управление на малцинството, ние се намираме в рискова обстановка. Рискова е по две напълно разнообразни линии. Едната - постоянно ще има болшинство, което може да пречи на работата на един кабинет. И този риск сме го приели. Вторият риск - болшинството в Народното събрание да стартира да приема закони, които считаме за недобри за България ”, разясни акад. Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР