От Продължаваме промяната“ отчетоха първите три месеца работа на парламента,

...
От Продължаваме промяната“ отчетоха първите три месеца работа на парламента,
Коментари Харесай

Промяната се засилиха да отчитат първите три месеца работа на парламента

От „ Продължаваме промяната “ регистрираха първите три месеца работа на Народното събрание, като пуснаха малко видео.

Хората на Кирил Петков и Асен Василев вършат доклада единствено от свое име. В него не се загатват сътрудниците им в дясното обединяване с „ Демократична България “; нито съдружниците им от ГЕРБ в общия кабинет „ Денков-Габриел “; нито Движение за права и свободи, с което направиха парламентарно болшинство.

Отчетът стартира с изстрел към президента Румен Радев – споделя се, че служебното държавно управление на президента е забавило приемането му с 6 месеца, до момента в който актуалният парламент го приема за три седмици, с 3-процентов бюджетен недостиг

После идва нещо, с което десните изключително се гордеят – приемането на механизма за следствие на основния прокурор.

След това от Политическа партия се хвалят с измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение. Във видеото по-късно особено се натъртва, че в Народното събрание са били утвърдени по-тежки санкции за закононарушения от ненавист по хомофобски подбуди.

Сред най-сериозните си достижения от Политическа партия акцентират, че прокараха в законодателството така наречен сдружение с изменчив капитал. Това стана с корекция в Търговския закон, за която дълго време ратуваше някогашният министър на нововъведенията Даниел Лорер. Аргументът беше, че по този начин ще се улеснят дребните компании, предлагащи новаторски артикули и услуги, както и задграничните вложители. 

От Политическа партия се хвалят и с отнетата концесия на пристанище Росенец от съветската нефтена компания „ Лукойл “. Решението беше прокарано дружно с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

В доклада са добавени също отпадането на синия ваучър за водачите, въведените по-тежки санкции за педофилия и закононарушения против животните; както и отблъснатото искане на Движение за права и свободи да се усили разрешеното количество дърва за огрев на семействата.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР