От Продължаваме промяната категорично отрекоха твърденията, че оферират депутати, за

...
От Продължаваме промяната категорично отрекоха твърденията, че оферират депутати, за
Коментари Харесай

Скандалът се разраства, от ПП твърдят: Не оферираме, не купуваме депутати, не раздаваме постове!

От " Продължаваме промяната " изрично отхвърлиха изказванията, че оферират депутати, с цел да поддържат съдружното държавно управление в Народното събрание.

" Разбирам реториката, тя не идва от нашата парламентарна група. Ние не оферираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети за ръководство ", настоя в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

" Това, което желая ясно да заявя е, че ние казахме, че пред страната сега има няколко съществени цели и ние имаме цели, които би трябвало да реализираме в този парламент. Те са преди всичко приемането на актуализацията на бюджета, подпомагането на жителите, на фамилиите, на работещите родители, на пенсионерите. Приоритет №2 - приемане на измененията в закона за енергетиката, с цел да може бизнесът да получи своето облекчение за увеличената цената на тока. Приоритет №3 - продължава да бъде КПКОНПИ, както знаете през вчерашния ден внесохме към този момент законопроекта, битката с корупцията. И не на последно място – не би трябвало да забравяме, че до края на годината би трябвало да се одобряват 22 закона, които да подсигурят приемането на 6 милиарда лв. по Плана за възобновяване и резистентност ", изясни той.

Гюров уточни, че това са цели, които са значими за страната.

" И ние по тази причина казахме доста ясно - това не може да се случи, в случай че в Народното събрание няма болшинство и по тази причина всеки един народен представител, без значение от коя парламентарна група би трябвало, да се обърне вътре към себе си, към своя честен компас и да каже кои са значимите неща за страната и дали може да ги сложи над персоналните ползи и партийните ползи. "

Според него всеки народен представител, без значение от коя парламентарна група, когато види, че това са цели, в които може да се припознае, е добре пристигнал да обезпечи болшинството в този парламент.

" Така че мисля, че в действителност сме в стадий, в който всеки би трябвало да се дефинира и да каже дали е част от статуквото и някогашния модел, който ние се опитваме да премахнем или е за това България да има разцвет да вървим към по-нормална, по-правова страна ", прикани Андрей Гюров.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР