От Продължаваме промяната късат един по един конците на коалиционното

...
От Продължаваме промяната късат един по един конците на коалиционното
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: ПП продължават да късат един по един конците на коалицията

От " Продължаваме промяната " късат един по един конците на съдружното съглашение, само че по кое време въжето на обединението ще се скъса, Тошко Йорданов от " ИТН " му е мъчно да каже. В студиото на " Нова телевизия " депутатът от Има Такъв Народ разяснява скъсаните и към момента нескъсаните конци в обединението след вчерашния късен съдружен съвет.

Иорданов не звучеше оптимистично и бодряшки, както Лена Бориславова, която в изказване пред публицисти през вчерашния ден вечерта съобщи, че това е бил един от най-положителните диалози, които са имали.

Кога ще се скъсат, не мога да кажа, само че е мъчно.

" ИТН " остават нащрек по всички тематики - от РСМ през еврото до българския закон " Магнитски ", който разпали духовете през вчерашния ден.

" С този вид съдружни сътрудници не можем да бъдем спокойни ", уточни депутатът.

Не съм гадателка, не знам, съобщи още Тошко Йорданова на въпрос задават ли се предварителни избори. По думите му, обединението ще съществува дотогава, до момента в който сътрудниците въпреки всичко остават релативно лоялни един към различен. Всичко зависи от спазването на съдружното съглашение.
 Лена Бориславова: Търсим консенсус за Северна Македония Обновена
Лена Бориславова: Търсим консенсус за Северна Македония

Готви се актуализация на бюджета

Република Северна Македония

Според Йорданов от " Продължаваме промяната " не престават с опитите да се заобиколи Договора за съдействие и другарство сред двете страни. Според " ИТН " представители на тази партия са водили диалози и с македонци и с европейски дипломати, които не е трябвало да се водят. Те чуват едно при диалози с премиера и представители на Политическа партия, друго при диалог с Генчовска ", изясни Йорданов, по тази причина и Има Такъв Народ остават неспокойни.

Не мога да ви дава отговор твърдо нищо, до момента в който не мине юни. Все още има заплаха.

Не е все едно дали в Европейския съюз ще влезе страна със мощно съветско ще бъде отвън или вътре в Европейски Съюз, в случай че че тази страна е член на НАТО, настоя Йорданов.

Ако президентът реши да свика Консултативен съвет по национална сигурност от " ИТН " сигурно ще участват, само че Йорданов не вижда по какъв начин за три седмици в РСМ могат да се създадат нужните стъпки, с цел да получат единодушието на България за повдигане на ветото върху преговорната рамка.

Всичко в тази посока са по-скоро политически изявления, в сравнение с реалистични.

Еврото и Еврозоната

Ние сме " за " еврото, само че тематиката е следващото доказателство за сериозните разминавания в обединението. Това изясни Йорданов във връзка рецензиите на Любомир Каримански от през вчерашния ден, че Асен Василев прокара през Министерски съвет Плана за деяние без той да е разискван преди този момент задоволително в обединението.

Проблемът не е дали сме за приемането на еврото, а дали ще бъдат изпълнени изискванията за това. Включително и във връзка с закрепения курс, изясни депутатът от Има Такъв Народ.

Българска народна банка

На този стадий изборът на нов гуверньор на Централата банка е замразен. Не се разисква в обединението, след съществени конфликт сред Политическа партия и Има Такъв Народ.

Любомир Каримански още веднъж би бил номинацията на " ИТН ", удостовери Тошко Йорданов - " това е един от най-хубавите финансисти в страната сега и не виждам някой да е извадил нещо по-добро ". На въпрос дали не биха подкрепили Димитър Радев за втори мандат, отпред на Българска народна банка, Тошко Йорданов посъветва сътрудниците да видят първо с чий гласове бе определен и " тогава да ми приказват за битка с ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

Иначе Йорданов още веднъж акцентира: " Не мога да предсказвам какво ще създадат " Продължаваме промяната ", тъй като те са непредвидими ".

Българският Магнитски

По последния скандал с проектозакона, който изтече в медиите, Йорданов бе безапелационен, че " това нещо е плод на нечий болен мозък " и то се е работил в стеснен фамилен кръг - вероятно от някои хора в Министерство на финансите.

Най-вероятно подготовката на този закон е почнала още по време на служебното държавно управление, откакто бяха наложени глобите по Магнитски и от финасовата работа на Съединени американски щати.

" Слава богу, че това излезе по медиите, с цел да бъде спряно в точния момент ", съобщи Тошко Йорданов, на въпрос дали и това къса въжето на обединението, депутатът съобщи: " Ако в една коалиция някой се пробва да прави нещо самичък, то дано го направи без поддръжка. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР