От Продължаваме Промяната - Демократична България ще обявят кандидатурата си

...
От Продължаваме Промяната - Демократична България ще обявят кандидатурата си
Коментари Харесай

ПП-ДБ обявяват наследник на известен комунистически род и на ДС-генерали за кмет на София

От " Продължаваме Промяната - Демократична България " ще разгласят кандидатурата си за кмет на София, съобщиха от пресцентъра на " Продължаваме промяната ". Кандидатурата за кмет на София ще е обща на " Продължаваме Промяната ", " Демократична България " и " Спаси София ", подкрепена и от " Екипът на София ". Представянето ще се състои в столичен мол.

Васил Терзиев е милионер и бизнесмен, създател на една от огромните IT компании, която след това продава за милиони.

Вероятно ще бъде разгласен и лидерът на листата за общински съветници на обединената съпротива в София за локалните избори през есента. Очаква се това да бъде водачът на " Спаси София " Борис Бонев.

Терзиев и хора от неговия екип ще опишат за плануваните промени в ръководството на Столичната община за мандата 2023 - 2027 година, в случай че завоюват изборите.

Терзиев е измежду създателите на една от най-успешните български ИТ компании - " Телерик " (продадена през 2014 година на американската Progress) и " Телерик академия ", която продължава да се занимава с образование на ИТ фрагменти и просветителни стратегии. В последните години фокусът на Терзиев e в вложения и развиване в софтуерния бранш. На 18 май " Капитал " заяви, че той е напуснал ролята си като сътрудник в един от най-големите български VC фондове - Eleven Ventures. Досега Терзиев заобикаля мнения за кандидатурата си.

След придобиването на компанията от американската Progress през 2014 година за рекордните 262,5 млн. $, Терзиев става основен шеф “Иновации ”.

Терзиев е ученик от Американския университет в България, което пасвало отлично пред сътрудниците на ППДБ, само че препъникамък за чакания консенсус сред партиите, които го издигат, била фамилната му история, настояват депутати от групировката.

Дядото, бащата и чичото на IT милионера са били в Държавна сигурност. 

Дядото, на който е кръстен Васил Терзиев, от 1943 година е бил началник-щаб на Втора пловдивска въстаническа оперативна зона „ Васил Левски ”. След 9 септември 1944 година влиза в структурите на Българската войска. Между 1952 и 1976 година е шеф на Трето ръководство – военно контраразузнаване. От 19 септември 1959 година е генерал-майор, а от 1971 до 1990 година е член на Централната контролно-ревизионна комисия на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Брат му Тодор Терзиев също е военачалник, бил е началник на Четвърто ръководство на Държавна сигурност, а по-късно и партиен секретар на Министерство на вътрешните работи. 

С декрет №2105 от 9 август 1982 година е почетен със званието Герой на социалистическия труд. Награждаван е с ордените „ Георги Димитров ” (1972), „ Народна република България ” I, II, III степен, „ 9 септември 1944 година ”, “Народна независимост 1941 – 1944 година ” и още много други.

Бащата Александър Терзиев е работил в Първо основно ръководство.

Очаква се през днешния ден също по този начин публично Борис Бонев от “Спаси София ” да бъде показан като лидер на листата за общинските съветници.

От трибуната на националното заседание Асен Василев съобщи, че огромната цел на съперниците на ГЕРБ е да отстранят Борисов и партията му от позициите които за завоювали в локалната власт. Трябвало и там да се завърне демокрацията.

Останалите партии към момента не са декларирали кои ще бъдат техните претенденти за кметския стол в столицата. Неофициално се заприказва, че ГЕРБ-СДС ще се впусне в борбата за локалните избори с Георги Георгиев. От Българска социалистическа партия е допустимо да излъчат Ваня Григорова.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР