От Продължаваме промяната-Демократична България дадоха брифинг по повод преговорите с

...
От Продължаваме промяната-Демократична България дадоха брифинг по повод преговорите с
Коментари Харесай

ПП-ДБ свалиха доверието си от Габриел, искат Радев да оттегли указа за гласуване на кабинет

От " Продължаваме промяната-Демократична България " дадоха брифинг във връзка договарянията с ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и връщането на осъществен мандат от Мария Габриел.

Ген. Атанасов съобщи, че през целия интервал на договаряния са били извънредно доброжелателни, водени от желанието си да основат ново държавно управление, както е било контрактувано преди 9 месеца. " Такъв казус в новата българска история след 1989 година не е имало ", разяснява той. Атанасов насочи и два апела. Той се обърна към Радев и съобщи " Половината от хората, които са посочени от вас като претенденти за министри не са давали единодушие. Има риск да участвате в нарушение на Конституцията. Призоваваме ви - оттеглете указа си. Колегите зад мен, които са препоръчани за министри декларират, че те не са давали единодушие за това ", сподели Атанасов. 

Атанасов се обърна и към ръководителя на Народно събрание като напомни, че България е република с парламентарно ръководство.
" Нищо не постанова такова бързане, имаше няколко противоречиви точки и бяхме подготвени да продължаваме да преговаряме до момента в който стигнем до извънредно единодушие  по всички пунктове в двата документа ", съобщи Николай Денков.

" Това е признат състав на ГЕРБ-СДС без да е координиран с нас. Немалка част от номинираните за министри не са давали единодушието си да вземат участие в кабинета, в това число и аз. Подготвил съм декларация, с която декларирам, че не желая да бъда номиниран в състава на този Министерски съвет ", сподели Денков.

" ГЕРБ-СДС напуснаха договарянията и отидоха при президента ", добави той.

Кирил Петков съобщи, че е имал базово доверие на Мария Габриел, само че през днешния ден то е било окончателно изгубено. " Тя се подаде на напън на Борисов и допускам и на натиска на Пеевски ", сподели той.

" Тя през днешния ден сподели, че няма качествата да бъде министър председател. Жал ми е за нея, а за господин Борисов ме е позор ", добави Петков. Той напомни, че Борисов не се е появил тези дни нито за ден да договаря. По думите му не е вдигал и телефона.

" Той употребява четири дами, криейки се зад тях ", разяснява Петков за Борисов. Петков напомни и поговорката " вълкът козината си мени, само че нрава не ".
Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР