От Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ заявиха, че са

...
От Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ заявиха, че са
Коментари Харесай

ПП-ДБ са против извънредно заседание на НС на 27 октомври

От „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ обявиха, че са срещу свикването на изключително съвещание на Народното събрание /НС/ на 27 октомври , на което да бъде дискутирано ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката. Съпредседателят на парламентарната група /ПГ/ Атанас Атанасов разкри претекстовете им:

„ Това спиране на работата на Народното събрание за интервала на предизборната акция беше по предложение на господин Бойко Борисов и ние приехме като доста състоятелен аргумента, че не би трябвало да се употребява парламентарната естрада за предизборна акция за спекулации. Затова призоваваме господин Росен Желязков, ръководител на Народното събрание, да насрочва изключително съвещание. Няма никаква спънка това нещо да се случи първия ден след втория тур на локалните избори. “

Същевременно съпредседателят на ПГ Кирил Петков счита, че предложенията за промени в закона за ограничаващите ограничения против Русия, които касаят „ Лукойл “ , са писани на коляно и има риск да се сътвори рецесия , предава „ БНР “. Според него сега тематиката „ енергетика “ поднесена по този начин популистки е малко прахуляк в очите на хората, а това не трябвало да се позволява.

„ Реално нощес получихме първичните текстове след вчерашната среща и в тези текстове не бяха изчистени даже и текстът за седемте деня дерогация. Не можем в този момент, единствено тъй като имаме избори след няколко дни, да се опитваме на коляно да написваме тези закони “, съобщи още той.

Петков акцентира, че в тези текстове е нямало нищо за 0,73 стотинки и посочи: „ това ясно желая да кажа и през вчерашния ден беше ненапълно и образец по какъв начин популизмът преди изборите може да даде неверна информация на българските жители “ . По думите му предложенията, които са били импортирани от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, са били пратени на енергийния министър за експертно мнение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР