От Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще подкрепят създаване

...
От Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще подкрепят създаване
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат отделни комисии за Балкански поток и Лукойл

От „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) ще поддържат основаване на обособена комисия за „ Лукойл “, само че съгласно тях не би трябвало да се смесва с тематиката за „ Турски поток “. Темата разясниха пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ и народен представител Венко Сабрутев.

„ Ние ще подкрепим основаване на обособена комисия за „ Лукойл “, само че тези две тематики не би трябвало да се смесват, с цел да не позволяваме смиване на която и да е от двете тематики. Ако господин Борисов в действителност не го е боязън, дано да поддържа основаването на комисия за „ Турски поток “, обособена комисия, и ръководител от парламентарната група на ПП-ДБ, като ние пък ще подкрепим комисия за „ Лукойл “ и надлежно ръководител от тяхната парламентарна група “, съобщи Сабрутев.

Кирил Петков акцентира, че с изключение на комисии страната би трябвало да усвои 1,2 милиарда европейски средства по ПВУ. По думите му това може да се случи в идващите 4 седмици. 

" Тези четири неща могат да се свършат в идващите 4 седмици в случай че решим. Първото нещо е разпоредбите за Антикорупционната комисия. Второто нещо е Законът за отбрана на лицата, които подават сигнали. Третото нещо - Законът за персоналния банкрут. Четвъртото нещо е Пътната карта за енергетиката ", съобщи Петков. 

Според него тези четири неща може ли да разрешат страната ни да усвои 1,2 милиарда, които по думите му щели да разрешат да се усилят пенсиите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР