От пристигането на първия танкер с втечнен природен газ (ВПГ)

...
От пристигането на първия танкер с втечнен природен газ (ВПГ)
Коментари Харесай

ЕК: Вносът на американски втечнен газ е нараснал до 2,8 млрд. куб. м

От идването на първия танкер с полутечен природен газ (ВПГ) от Съединени американски щати в португалското пристанище Синеш през април 2016 година до през днешния ден вносът в Европейски Съюз на американски полутечен природен газ е повишен от 0 до 2,8 милиарда куб. м. Това оповестиха от Европейската комисия

В взаимно изказване от 25 юли във Вашингтон ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и президентът Доналд Тръмп се споразумяха да укрепват стратегическото съдействие сред Европейски Съюз и Съединени американски щати в региона на енергетиката. В този подтекст Европейският съюз ще внася повече ВПГ от Съединени американски щати, с цел да диверсифицира енергийните си доставки и да увеличи тяхната сигурност. Затова Европейски Съюз и Съединени американски щати ще работят за улеснение на търговията с полутечен природен газ, по показва в информацията.

Европейски Съюз е съфинансирал или е поел ангажимент да съфинансира инфраструктура за ВПГ по планове на стойност над 638 млн. евро. В допълнение към съществуващия в Европейски Съюз свободен потенциал от 150 милиарда куб. м. Съюзът поддържа 14 плана за създаване на инфраструктура за полутечен природен газ.
В момента законодателството на Съединени американски щати към момента изисква авансово регулаторно утвърждение на износа на ВПГ за Европа. Съединени американски щати би трябвало да вземат ограничения по отношение на тези ограничавания, тъй че техните правила да улесняват износа на ВПГ за Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР