От пристигането на първия танкер с втечнен природен газ (ВПГ)

...
От пристигането на първия танкер с втечнен природен газ (ВПГ)
Коментари Харесай

Вносът на втечнен природен газ от САЩ в Евросъюза нараства

От идването на първия танкер с полутечен природен газ (ВПГ) от Съединени американски щати в португалското пристанище Синеш през април 2016 година до през днешния ден вносът в Европейски Съюз на американски полутечен природен газ е повишен от 0 до 2,8 милиарда куб. м.

В взаимно изказване от 25 юли във Вашингтон ръководителят Юнкер и президентът Тръмп се споразумяха да укрепват стратегическото съдействие сред Европейски Съюз и Съединени американски щати в региона на енергетиката. В този подтекст Европейският съюз ще внася повече ВПГ от Съединени американски щати, с цел да диверсифицира енергийните си доставки и да увеличи тяхната сигурност. Затова Европейски Съюз и Съединени американски щати ще работят за улеснение на търговията с полутечен природен газ.

Европейски Съюз е съфинансирал или е поел ангажимент да съфинансира инфраструктура за ВПГ по планове на стойност над 638 млн. евро. В допълнение към съществуващия в Европейски Съюз свободен потенциал от 150 милиарда куб. м. Съюзът поддържа 14 плана за създаване на инфраструктура за полутечен природен газ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР