От президента се чакат решения, не е журналист, за да

...
От президента се чакат решения, не е журналист, за да
Коментари Харесай

Москов: От президента се чакат решения, не е журналист, за да задава въпроси |

От президента се чакат решения, не е публицист, с цел да задава въпроси, посочи водачът на КОД доктор Петър Москов след .

В позицията си водачът на КОД коментира въпросите, които президентът Радев насочи към министрите си:

Единствената настояща власт сега е напълно в ръцете на президента Румен Радев. Очакванията на обществото са той да използва тази власт, с цел да даде път и решения за излизане от кризата със болестта COVID-19.

Отговорът на господин Радев на тези очаквания беше да събере част от министрите на диалог. Реалното име на това събитие е: част от министерския съвет е повикана от действителния министър-председател господин Радев на разговор пред медиите. Оставям настрани обстоятелството, че този жанр беше въведен преди години от президента Путин, състои се в
обществено набиване на канчетата на назначените от него министри по дадена тематика и единственият резултат е четкане на имиджа на Радев. Това е по комунистически непоносимо, но разбираемо в случай че се интересуваш единствено от PR резултата.

Истинският проблем е, че тези неделни медийни фокуси не произведоха нито едно решение. Президентът не е публицист, за да задава въпроси, а упражнява власт, с цел да дава решения. Още повече в тази ситуация, когато държи, с изключение на президентската и изпълнителната власт в ръцете си. Разликата сред сцената „ Тодор Живков се среща с партизаните “ и сцената „ Румен Радев пита министрите “ е единствено във времевата разлика от 75 години. Всичко останало е същото – нелепите персонажи, липсата на смисъл и тържеството на формата над съдържанието. Както се споделя, една партия ги е възпитала.

И понеже Радев задаваше въпроси, а министрите му нямаха смелостта да му дадат същинските отговори, ще го направя вместо тях.

Първи въпрос на Радев: Защо учениците са спрени от училище?

Отговор: Защото, Вие господин Радев, като реален министър-председател на страната Вие сте одобрил методика, в която казвате, че в случай че болестта в една област е над 750 на 100 хил. учениците стопират да посещават учебно заведение. Отговорът е питайте себе си, може и пред медиите.

Втори въпрос: Кога децата ще се върнат в учебно заведение?

Отговор: Когато условията на методиката, която Вие, г-н Радев и Вашето държавно управление сте въвели, се изпълнят. Или когато си я отмените.

Трети въпрос: Защо хората заплащат за проби, когато сте споделил, че те ще са безвъзмездни?

Отговор: Защото, Вие господин Радев, като реален министър-председател на страната, посредством Вашето правителство сте обезпечил финансиране само за закупуване на тестовете, само че не и за организацията на труда и заплащането на хората, които би трябвало да ги правят. И тъй като единствено Вие и Тодор Живков си мислите, че труда е безвъзмезден.

Оставям настрана неналичието на смисъл данъкоплатците да заплащат за решенията и капризите на част от хората, на които Вие държите всичко да им е гратис и на фона на това, че ваксините са безвъзмездни.

Четвърти въпрос: Защо тестванията за антитела не се признават?

Отговор: Защото, ти господин Радев, като реалния министър-председател на България, Сте одобрил методика, която не ги признава. И тъй като сте решил, че можете да превишите буквално критериите за мярката за зеления сертификат от страни с 80% имунизирано население, без въобще да ви интересува дали тези условия могат да сработят за страна с 20% имунизирано население. Също по този начин и защото становището на здравната просвета, явно не съответствува с желанията на предизборния Ви щаб.

Пети въпрос: Кога ще има указания за имунизиране, съобразени със характерните болести на хората?

Отговор: Когато, Вие господин Радев, като реалния министър-председател на България, вденете, че проваксинационна осведомителна акция на държавата означава не да плашиш хората и да им раздаваш електронни часовници, а да отговорите почтено, свястно, последователно и безапелационно на страховете им. Също по този начин, когато престанете
да харчиге парите от налозите ни за PR акции и ги вкарате в мобилни медицински екипи, които да обикалят по отдалечените места и от врата на врата да дават отговор на страховете на болните и възрастните хора. Ето тогава ще има!

Шести въпрос: Защо има проблеми с финансирането на здравната система, която се бори с Коронавирус?

Отговор: Защото, Вие господин Радев, като реален министър-председател на България, назначихте ръководство на НЗОК и Министерство на здравеопазването, което анулира финансирането на 100% на частта от лечебните заведения, които поемаха и поемат главния удар на епидемията. Направихте го, с цел да има повече за другите, които под Вашето крило без да оказват помощ в са освободени от това да посрещат потребностите на хората, свързани с Коронавирус рецесията, само ще печелят от нея.

И след отговора на тези въпроси, в случай че някой към момента не разбира какво имам поради, когато настоявам, че повода да се влачим в тази мъка, до момента в който всички други към този момент излизат от нея, то знайте, че имам поради тъкмо това, което се случи през днешния ден.

Политическия водач на нацията би трябвало да е индивидът, който слага задачата, обрисува пътя към нея и я следва неотклонно. Днес аз не видях политически водач, който знае каква е задачата. Видях човек, който по личните му думи е притеснен за „ високата цена, която ще е заставен да заплати на изборите “.

П.П.
Един от огромните упреци към Борисов беше, че бяга от поемане на отговорност и я трансферира върху министри и
служители. На фона на днешното театрално зрелище в президентството, имам към всички два въпроса:

Първи: Прави ли нещо друго сега господин Радев?

Втори: Къде тъкмо е разликата сред „ статуквото “ и „ смяната “?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР