От пресцентъра на Св Синод на БПЦ заявиха, че Синодалната

...
От пресцентъра на Св Синод на БПЦ заявиха, че Синодалната
Коментари Харесай

Църквата отрича да е разпуснала комисията за преговори с църквата на Македония

От пресцентъра на Св Синод на БПЦ обявиха, че Синодалната архиерейска комисия за договаряния с Македонската православна черква (МПЦ) не е разпускана, съобщи БГНЕС.
В известието до медиите се споделя, че " във връзка на изразено медийно изказване, което е злонамерено и уронващо престижа и престижа на Синодалната архиерейска комисия за договаряния с МПЦ и останалите Поместни православни църкви за установяването на канонически статут на МПЦ с ръководител Старозагорски митрополит Киприан, че Св. Синод е разпуснал тази комисия, и че тя до момента изобщо не е работила, Ви съобщавам публично за следното:
Откакто Св. Синод на Българската православна черква – Българска патриаршия в съвещанието си на 27.11.2017 година - цялостен състав дефинира тази комисия, тя не е разпусната, а ръководителят и членовете и преглеждат в елементи постъпилите писма, претенции и изказвания и приготвят стимулирано мнение пред Св. Синод. Ако има някаква смяна, се наемам сега, в който получа публична информация да я дава на вниманието Ви ", оповестява протойерей Николай Георгиев от отдел " Връзки с обществеността " при Св. Синод на БПЦ-БП.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР