От пресцентъра на ПП ГЕРБ разпространиха декларация, написана и прочетена

...
От пресцентъра на ПП ГЕРБ разпространиха декларация, написана и прочетена
Коментари Харесай

ГЕРБ и Гърневски извадиха доказателство за връзката между БСП и Инерком

От пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ разпространиха декларация, написана и прочетена от парламентарната естрада от депутата Спас Гърневски, във връзка със договорката сред " Инерком " и ЧЕЗ, против която водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова персонално поведе митинга под прозорците на Бойко Борисов през вчерашния ден. Ето какво написа в нея: 

Уважаема г-жо ръководител, Уважаеми г-жи и г-да народни представители, Уважаеми посетители, Колеги от Българска социалистическа партия, Вече две седмици нагнетявате напрежение в обществото с истеричните си неистини, че държавното управление на ГЕРБ и персонално министър председателят Бойко Борисов стояли зад договорката сред ЧЕЗ и " Инерком ". Лъжи, които несъмнено не потвърждавате с никакви рационални причини, тъй като такива няма. Вчера обаче се появи една писмена диря, която ясно сподели кой стои зад до неотдавна анонимната компания " Инерком ". Купувачът на активите на ЧЕЗ популяризира до медиите прессъобщение, чието наличие не е изключително забавно.

Интересен обаче е създателят на атачмънта, съдържащ въпросното прессъобщение. Той е Monika Yosifova!!! Това са имената, с които стана известна актуалната брачна половинка на ръководителя на ПЕС и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев. Една дребна техническа неточност, приятели, ви издаде! Не просто Българска социалистическа партия, а Българска социалистическа партия и ПЕС стоите зад договорката за активите на ЧЕЗ в България! Сделка, за която се опитахте да ни наклеветите, с цел да повторите метежа от зимата на 2013 година Сега стана ли ви ясно, уважаеми сътрудници, кои са гадовете?!? Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад " Независимост ", а те се оказаха още веднъж на " Позитано ". По-цинични и по-нагли от всеки път!

С разкритието за клана Станишеви в сянката на Инерком обаче, не се изчерпват новините за връзката на Българска социалистическа партия и ЧЕЗ. Стана ясно още, че по време на ръководството на Българска социалистическа партия с министър председател Орешарски, началник на отдел в ЧЕЗ е предложил двукратно на енергийния тогава министър Драго Стойнев, българското държавно управление да изкупи компанията назад. Защо това не е направено, единствено вие знаете. Но Драго Стойнев дължи на обществото отговор на въпроса по кое време е откровен - в този момент, когато се афишира за връщане на страната в ЕРП-тата или тогава, когато е имал опцията да го направи и е отказал.

Защото даже и лицемерието ви, приятели социалисти, би трябвало да има граници. И до момента в който през вчерашния ден се занимавахте с антихуманното развозване надлъж и нашир из страната на пенсионери, които да употребявате за партийните си циркове, Европейската комисия сложи следващата си висока оценка за държавното управление на Бойко Борисов. Комисията извади България от листата на стопанските системи с несъразмерни макроикономически несъответствия. Място, където страната ни попадна поради колапса на КТБ, който допуснахте по време на ръководството на вашето държавно управление с министър председател Пламен Орешарски.

Мащабът на признанието за отличната работа на държавното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти може да бъде свестен, поглеждайки към групата страни, към които България се причислява. Това са водачите на Еврозоната Германия, Холандия и Италия, както и Швеция, Ирландия, Португалия, Хърватия и Кипър. Причините, заради които европейските ни сътрудници взимат това решение, са постигнатия резистентен стопански напредък от 4% - над междинното за Съюза; усъвършенстваните условия на пазара на труда - рекордно ниска безработица и рекордно висока заетост; отличните фискални резултати - отговарящи на всички критерии за присъединение към Еврозоната; както и усъвършенстваната резистентност на финансовия бранш - против финансови рецесии, които вие постоянно предизвиквате. Решението на Европейската комисия е разумно и поредно.

То се явява поредна стъпка от дългата поредност високи оценки, които интернационалните сътрудници на България слагат на кабинета Борисов 3. Припомням, че през есента на 2017-а година най-авторитетните интернационалните кредитни организации Standart & Poors и Fitch усилиха кредитния рейтинг на страната ни, оценявайки вероятността ни за развиване като постоянна. Положителни бяха и оценките от годишния отчет по Механизма за съдействие и инспекция, който евентуално ще бъде финален, вследствие на всички промени, които през последните години ръководството на ГЕРБ реализира. Очаквано високи са и политическите оценки на водачите на Европейския съюз.

При поемането на председателството през януари, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ясно съобщи, че България никога не може да се назова корумпирана страна и мястото ни е в Шенген и Еврозоната, тъй като изпълняваме всички критерии за присъединение. Красноречив беше и президентът на Европейския съвет Доналд Туск, който акцентира, че с Бойко Борисов отпред, България е естественият мотор за присъединението на Западните Балкани към Европейския съюз. Тези оценки, нямайте подозрение, ще стават още по-добри с напредването на Европредседателството, тъй като настоящите усещания на всички в Брюксел са, че България се оправя повече от отлично. Тук е моментът обаче да изразя и откровеното си отчаяние, г-жи и г-да социалисти.

Разочарование, че вместо да допринесете за развиването и положителното показване на родината ни, вие саботирате по всякакъв начин напъните, които прогресивната част от българското общество поставяме. Започнахте с акцията за оклеветяване на България със серия от отрицателни изявления в очебийно леви задгранични медии. Продължихте с подправените вести за въвеждането на трети пол от ГЕРБ. И като кулминационна точка разиграхте унизителния за самите вас фарс пред символните за българската народна власт институции - Народно заседание, Президентство и Министерски съвет. Фарс, тъй като в работно време за народните представители, до момента в който в пленарна зала разисквахме оферти от самите вас референдум, вие избягахте от работа и отидохте да се прегръщате и да протестирате с водачите на придвижване “Възраждане ", което единствено преди две седмици поддържа гневно антиевропейския Луковмарш.

Прегърнахте се и с различен герой за евразийско развиване на България - Велизар Енчев. А на всичкото от горната страна след рехавия митинг даже не се върнахте в Народното събрание, с цел да подкрепите ветото на президента Румен Радев. Дали това е инцидентно? Или към този момент сте толкоз комплицирани в алените редици, че се разграничавате и от президента Радев? Или пък той се разграничава от вас? Но това няма значение, тъй като всичките ви дейности демонстрират ясно, че за вас не съществуват никакви политически правила.

Не сте способни на родолюбие. Липсва ви даже обикновена човещина... Но този път оставки няма да има! Защото потвърдено - ръководството на България е изкуство, което партизанските ви души не схващат! И главната ви цел да саботирате Българското председателство ще претърпи следващия си провал. Запомнете това, г-жо Нинова, и си намерете по-благородна идея! Завършвам с откъс от Стоян Михайловски и творбата му “Бухал и светулка ", който разказва превъзходно низостта на пристрастеностите, които владеят душите ви при всеки триумф на ГЕРБ:

⁃ Какво ти сторих?...

⁃ Ти ми пречиш!

⁃ Че по какъв начин ти преча?

⁃ Светиш!...  
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР