От пресцентъра на ОДМВР-Бургас разпространиха информация за арестувани баща и

...
От пресцентъра на ОДМВР-Бургас разпространиха информация за арестувани баща и
Коментари Харесай

Баща, бивш шеф в полицията в Бургас и синът му, настоящо ченге, са арестувани за изнасяне на инфо и изнудване на хора от ъндърграунда

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас разпространиха информация за задържани татко и наследник – някогашен и сегашен служители на реда. Бившият шеф на отдел „ Криминален “ Николай Николов и синът му Венцислав Николов бяха арестувани след огромна разработка. Те са упрекнати в изнасяне на информация, изнудване и „ чадър “ над нарушители.

Ето какво оповестиха от полицията:

„ Във връзка с проявения огромен публичен интерес, Ви уведомяваме, че на територията на Бургас според заповед на Главния секретар на Министерство на вътрешните работи и под директното управление на Районна прокуратура-Бургас е извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОДМВР-Бургас и дирекция „ Вътрешна сигурност “ с присъединяване на Окръжен следствен отдел, при която са арестувани две лица – някогашен и сегашен чиновници на ОДМВР-Бургас. Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности, конфискувани са и материални доказателства, съотносими към предмета на следствието. Изготвено е предложение до Министъра на Министерство на вътрешните работи за формиране на дисциплинарно произвеждане и премахване на арестувания чиновник на вътрешното ведомство. По случая е формирано следствено дело. “

ЕТО КАКВО НАПИСА БУРГАСКИЯТ САЙТ ГЛАГМАН ЗА ТАТКОТО И СИНА:

Задържаните през вчерашния ден при профилирана полицейска акция двама мъже – единият в ж. к. „ Славейков ”, а другият – в ж. к. „ Меден рудник ”, са татко и наследник – прославени в полицейските среди и в ъндърграунда по едно и също време като настойници и като изнудвачи, надлежно става дума за пари. Доходоносният семеен бизнес от престоя им като държавни чиновници, пазители на реда и законността, освен това в престъпния бранш, е траяла с години.

Припомняме, че през вчерашния ден към 7,30 часа в бл. 20 в ж. к. „ Славейков ” бяха сложени белезниците на бащата Николай Николов, който в интервала 2012 – 2014 година бе шеф на бранш „ Криминален ” в ОДМВР-Бургас, а преди този момент ръководеше група от криминалисти в битката им против незаконното лишаване на МПС.

Флагман.бг откри през вчерашния ден, че след изтеглянето му от системата на Министерство на вътрешните работи през 2015 година той е траял с методиките за приемане на информация, която да продава към незаконния свят. Припомняме също, че през 2013 година началникът на криминалистите бе демонстративно пребит от мутра, само че следствието на претекстовете за побоя не стигна до средата, след което Николов тихомълком бе отдръпнат.

През тези години – до през вчерашния ден, екс криминалист номер 1 на ОДМВР-Бургас упражняваше законна активност като осигурител в влиятелна компания, ползвайки офиса си за реализиране на контакти с нарушители.

Едновременно с ареста на Николов – старши бяха щракнати белезниците и на сина му Венцислав Николов, който живее във вход „ Г ” в бл. 411 в ж. к. „ Меден рудник ”. Професията в това семейство се предава очевидно от татко на наследник, тъй като напълно младият Венци, очевидно с протекциите на таткото, първо е организиран в гранична полиция. Много бързо по-късно е изместен в 4 РУ-Бургас, където става патрулно-постови, а доста скоро по-късно е нараснал и изместен в престъпния отдел.

Установено е, че бащата е употребил информация, подавана от сина му, за подготвяни арести , обиски и претърсвания, след което е изнудвал съответния контингент за пари. Схемата можеше да работи още дълго време, в случай че бащата и синът са се задоволявали единствено с „ чадърите ”, които са опъвали над нарушителите против възнаграждение. Проблемът им бил в несъразмерната лакомия. След като получавали пари от „ подготвяните да имат неприятности с органите на Министерство на вътрешните работи ”, те не държали на мъжката си дума. Оставяли ги да бъдат задържани, а по-късно в хода на досъдебните производства желали в допълнение пари, с цел да ги отърват „ още веднъж ”. Бащата от години е прочут с два прякора – Хамелеона и Алчния, и двата прякора покриват напълно същността му, сподели източник на Флагман.бг.

Арестите и на двамата през вчерашния ден са осъществени след продължителна разработка на профилиран екип от топ ченгета от ОДМВР-Бургас. Когато Венци бил докаран с белезниците за разпит в 4 районно управление (на МВР), сътрудниците му там останали със зейнали чейнета. Те не са взели участие в създаването. Знаели са с какво се занимава сътрудника, само че в никакъв случай не са се надявали, че един ден може да има отмъщение.

Но това е единствено едно от направленията, по които ще бъдат разследвани Николови. Има събрани доказателства, че са се занимавали със застрахователни измами и че са свързани с канал за крадени коли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР