От пресцентъра на МВР разпространиха снимки и видео от спецакцията

...
От пресцентъра на МВР разпространиха снимки и видео от спецакцията
Коментари Харесай

Ексклузивни СНИМКИ/ВИДЕО от спецакцията на ГДБОП срещу столичните данъчни

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разпространиха фотоси и видео от спецакцията на ГДБОП, след която 11 чиновници на НАП- София се снабдиха с обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с корупционни закононарушения. Това е първата и най-голяма група, правила корупционни закононарушения, обезвредена с помощта на напъните на ГДБОП и Специализираната прокуратура, разгласи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Според събраната досега информация, активността й е стартирала през октомври 2017г. Към момента са подхванати дейности 11 от членовете й да бъдат привлечени в качеството на обвинени за присъединяване, а един - за управление на проведена незаконна група. Част от тях ще бъдат упрекнати и за подкупи, а други- за пране на пари.



През вчерашния ден са осъществени претърсвания на повече от 7 адреса, обиски на лица и коли. В хода на започнатото следствие е събран голям размер от информация, която следва да бъде оценена.



Участниците в групата са заемали длъжности на разнообразни равнища в една от дирекциите на Търговско дружество НАП- София, като най-високата от тях е шеф бранш, който е бил и началник на групата. Получаваните сумите са варирали от 500 до 5 000 лева, определяни от съответния бизнес, посочи прокурор Иван Гешев.



Директорът на ГДБОП изрази удовлетворение от качествените оперативно- издирвателни дейности, осъществени от чиновниците на отдел „ Корупция и изпиране на пари “ под управлението на наблюдаващите прокурори, довели до вчерашната сполучлива реализация.



Гл. комисар Ивайло Спиридонов уточни, че е употребен целият набор от оперативни средства, с цел да се фиксира, по какъв начин чиновници са предавали информация от Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари към заинтригувани лица.



Прокурор Димитър Петров посочи, че общият размер на сумите, открити при извършените процесуално- следствени дейности, е към 300 000 лева в разнообразни валута, в това число и бижута. Организираната незаконна група е формирана главно от ръководители на екипи, които между тях са разпределяли функциите си и са оказвали влияние върху членовете на екипите.



По думите му механизмът на приемане на парите е бил главно посредством така наречен „ следена покупка “, като след предварителна спогодба измежду стоките е бил поставян плик с желаната сума. В някои от случаите по преценка непосредствено са били взимани и артикули от комерсиалните обекти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР