От пресслужбата на Тръмп съобщиха официално, че президентът е "много

...
От пресслужбата на Тръмп съобщиха официално, че президентът е "много
Коментари Харесай

В САЩ надвисна заплахата от конституционна криза

От пресслужбата на Тръмп оповестиха публично, че президентът е "много отчаян " от воденото от прокурора следствие за хипотетични връзки сред неговия избирателен щаб и Русия.

Самият Тръмп нападна обществено провежданото от Мълър следствие и упрекна за това някогашния началник на ФБР Коми. Точно това провокира съмненията, че се готви уволняване на спецпрокурора.

"Ако Тръмп уволни Робърт Мълър, той ще провокира конституционна рецесия. Трябва да защитим нашата демократична система против сходно посягане ", прикани конгресменът демократ Адам Шиф по този мотив.

Неговото мнение се споделя и от други представители на законодателната власт в Съединени американски щати. При това освен демократи, само че и републиканци.

"Трябва да оставим Мълър да работи умерено. Той има това право и е почтен човек. Ако беше направил нещо недобросъвестно, разбирам, само че в този случай няма такова нещо ", споделя и сенаторът-републиканец Орин Хътч, представен от "Вашингтон пост ".

Вестникът заяви още, че юристите на Тръмп са дали на спецпрокурора коментар по основни моменти от неговото следствие. Това е направено с вярата, че разпитът на Тръмп от прокурора ще бъде скъсен. Адвокатите се тормозят, че президентът има податливост да приказва недоказани неща и това може да го направи уязвим.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР