От пресслужбата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) съобщиха, че до

...
От пресслужбата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) съобщиха, че до
Коментари Харесай

Важно за тези, които искат да си сменят личния лекар

От пресслужбата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) оповестиха, че до края на декември здравноосигурените лица могат да сменят персоналния си доктор

За да се направи промяната, е належащо да се попълни формуляр за непрекъснат избор и да се даде на новоизбрания общопрактикуващ доктор. Формулярът може да се изтегли от уеб страницата на НЗОК – www.nhif.bg – графа " За жители “.

НЗОК дава опция промяната на общопрактикуващ доктор да бъде направена и по електронен път. Това се реализира в графа " Е - услуги “, линк " Преглед на досие от здравноосигурените лица “, " Вход с дигитален документ “, меню " Избор на персонален доктор “, като формулярът, подаван по електронен път, би трябвало да се подпише с електронен автограф от здравноосигуреното лице или от неговия родител/настойник посредством Персонализираната осведомителна система на НЗОК.

Не е належащо здравноосигурените да уведомяват персоналния си доктор за промяната, защото това се прави по длъжностен път в Районната здравноосигурителна каса.

Следващата опция за промяна на общопрактикуващ доктор е в интервала от 1 до 30 юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР