От представянето на Мария Габриел като наш кандидат се говори

...
От представянето на Мария Габриел като наш кандидат се говори
Коментари Харесай

Докато не бъде договорено всичко, нищо не е договорено, посочи в предаването „120 минути“ депутатът от ГЕРБ-СДС

От представянето на Мария Габриел като наш претендент се приказва за конституционно болшинство. В Народното събрание напълно има съвпадение в законодателната стратегия сред първите две обединения. Без двете обединения нищо не може да се случи, само че до момента в който не бъде контрактувано всичко – нищо не е контрактувано. Това сподели в предаването „ 120 минути “ по БТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

По-рано „ Капитал “ заяви, че ГЕРБ и ПП-ДБ са разговаряли за взаимно държавно управление с втория мандат и ротационен министър председател.

„ 50% е шансът за държавно управление с първия мандат. Ротационен министър председател ми наподобява доста комплицирано, тъй като има актове в ръководството, които изпълнителната власт би трябвало да довърши. Изглежда комплициран вид, само че в последните години се нагледахме на чудатости в българския политически живот. Метафорично наподобява на дете сред нимфа и кентавър, а то самото болно от шизофрения. Толкова е разчетворено – за какво да няма ротационни ръководители? Докато не бъде контрактувано всичко, нищо не е контрактувано. Ние ще стоим на този вид – на следващия ден Мария Габриел да показа кабинет, който идната седмица да влезе за гласоподаване “, изясни той.

„ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ създадоха цялата блъсканица. На Политическа партия им е по-трудно, тъй като всякаква колаборация с ГЕРБ обезпредметява тяхното битие. Те не са идиоти и си дават сметка, че политическата рецесия става икономическа и ценностна “, добави Дилов.

„ Мария е положително име и може да си сформира посланичество, което да извършва желанията ни. Най-много българи гласоподаваха за ГЕРБ-СДС. Трудна е обстановката. Търсим поддръжка от тези, които най-вече ни хулят и арестуваха Борисов. Ние разбираме тежката тяхна позиция “, разяснява Дилов.

Според него няма да бъдат „ купувани “ депутати.

„ Или ще има кабинет, за който ще е ясно какво ще се случи през идващите месеци. Оптимист съм по рождение – по-лошо не може да стане “, уточни депутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР