От предшественика PS4, който излезе през 2013 г., са продадени

...
От предшественика PS4, който излезе през 2013 г., са продадени
Коментари Харесай

Sony ще произвежда повече конзоли PlayStation 4 заради недостига на PS5

От предшественика PS4, който излезе през 2013 година, са продадени над 116 милиона броя, като конзолата остава известна алтернатива измежду геймърите. Тя към момента генерира забележителен дял от приходите на подразделението за игри на Sony под формата на абонаменти и продажби на програмен продукт.

Sony Group Corp. ще продължи да създава конзоли PlayStation 4 и през 2022 година на фона на проблемите с световната верига на доставките, които ограничиха производството на най-новия и по-скъп модел PlayStation 5.

Японската компания, предлагането на чиято подпора PS5 е лимитирано от излизането й на пазара през ноември 2020 година, е уведомила индустриалните си сътрудници, че ще продължи да създава машината от предходното потомство и през тази година, осведоми Bloomberg, базирайки се на осведомени източник.

Sony не е обявявала публично по кое време ще спре производството на PS4, само че е възнамерявала това да се случи в края на 2021 година, съгласно същия източник, поискал анонимност, добавя profit.bg. 

Стратегията би добавила към 1 милион броя конзоли PS4 тази година, което да облекчи натиска върху производството на PS5, като броя ще бъде поправена според от търсенето. По-старата подпора употребява не толкоз усъвършенствани чипове, създава се по-лесно и е по-евтина опция на PS5 за клиентите.

Увеличаването на индустриалните поръчки посредством прибавянето на по-лесната за произвеждане PS4 ще даде също по този начин на Sony повече независимост на деяние при договарянията с индустриалните й сътрудници.

Говорител на Sony е удостоверил, че производството на PS4 ще продължи тази година и е декларирал, че компанията не е възнамерявала да го прекратява. “Това е една от най-продаваните конзоли в историята, а сред обособени генерации постоянно има застъпване, ” споделят от компанията.

Амбицията на Sony с PlayStation 5 беше да направи бърз преход към най-новия хардуер, споделя Джим Райън, който дава отговор за PlayStation. Пандемията от COVID-19 обаче забави създаването на софтуера в цялата гейминг промишленост и провокира скок в търсенето на хардуер, което докара до дефицит даже на най-основни съставни елементи.

Резултатът е подпора, която се намира мъчно и не разполага със мощен портфейл от наложителни извънредни игри.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР