От Правителствената информационна служба разпространиха съобщение относно картината, която премиерът

...
От Правителствената информационна служба разпространиха съобщение относно картината, която премиерът
Коментари Харесай

Борисов пратил картината за Вучич по външния му министър

От Правителствената осведомителна работа разпространиха известие по отношение на картината, която министър председателят Бойко Борисов е изпратил на сръбския президент Александър Вучич. То е във връзка обявата на сръбския вестник " Новости ", в която се оповестява за подаръка.

Ето текста на известието:

Уважаеми сътрудници,

Във връзка с постъпили медийни запитвания, Ви изпращаме следната информация:

По самодейност на Консорциума „ Аркад “, който е реализатор на линейната част на плана за разширението на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз “ ЕАД от българо-турската граница до българо-сръбската граница, са направени поредност от картини, предопределени за идна галерия в Националния исторически музей.

Изложбата се провежда взаимно от „ Аркад “, „ Булгартрансгаз “ и НАИМ при Българска академия на науките и ще покаже археологически артефакти, открити по трасето на „ Балкански поток “. Една от картините, чийто художник е Симеон Кръстев, е връчена от „ Аркад “ на „ Булгартрансгаз “, които в следствие я предават на министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът реши картината да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър Вучич като спомен от визитата му в България през юни предходната година, когато българският министър-председател и сръбският президент направиха оглед на строителството на „ Балкански поток “.

В рамките на вчерашната среща в Министерския съвет министър-председателят Борисов изпрати картината на президента Вучич посредством министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и брачната половинка на сръбския президент - Тамара Вучич, която е специфичен консултант в кабинета на министъра на външните работи.

Картината е подарена по протоколен път и държавната осведомителна работа не разполага със фотоси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР