От ПП Възраждане“ разпространиха позиция по повод твърденията, че лидерът

...
От ПП Възраждане“ разпространиха позиция по повод твърденията, че лидерът
Коментари Харесай

ПП „Възраждане“ с позиция: Костадинов беше поканен на протеста от разочарованите сред земеделците

От Политическа партия „ Възраждане “ разпространиха позиция във връзка изказванията, че водачът на партията. Тя гласи следното:

„ Позиция на „ Възраждане “ по отношение на оповестени в някои медии известия с погрешно наличие във връзка митинга на земеделските производители

Всички знаем, че медите в България като четвърта власт имат опция да влияят върху образуването на публичните настройки. Нека не забравяме, че това, обаче, е на първо място голяма отговорност, не по-малка от тази на властимащите, които основават законите и които ги ползват.

При образуването на осведомителната среда е извънредно значимо информацията да бъде точна, съответна и ясна. В този смисъл всяка неправилност би могла да се схване като медийна операция, в която медиите са употребявани от други фактори като бухалка.

По-рано през днешния ден в 12:28 часа първо в уеб страницата на БТВ беше оповестен текст с погрешно наличие със заглавие: „ Костадин Костадинов отиде при протестиращите земеделци, те го изгониха “.

В нея е отразено мнението на подбудител, който пробва да изрази мнението на цялата общественост. Противно на стандартите за публицистика не е потърсена гледната точка на Костадин Костадинов, който е бил на място и е разговарял със земеделци във връзка с техните проблеми и претенции, за чието разрешаване “Възраждане “ като политическа партия би поела политическа отговорност.

Продоволственият суверенитет на България е застрашен. Атакуван е отрасъл, който обезпечава прехраната на българските жители. Ако този отрасъл бъде погубен с оправданието „ импортираното е по-евтино “, то дано сме наясно, че евтиното излиза скъпо, защото, когато бъде унищожена конкуренцията, следва далавера с цената.

Внасяното от Украйна зърно не предстои на фитосанитарен надзор, което води до неведение какво е наличието на хранителния артикул. Това са въпроси, вълнуващи цялата нация и политическите пристрастия на избрани крупни земеделци не би следвало да бъдат поставяни на напред във времето. По-късно признатият меморандум за следващ път предава настояванията на земеделските производители и ги слага в обстановка на излъгани от тези измежду тях, които са ангажирани с политически сили от ръководещата коалиция, поради което Костадинов беше поканен на митинга от разочарованите измежду земеделскте производители. Изпращането на подбудител, на който медиите дават нужното време, води само до основаването на медийна операция. Тя може да обслужва поръчителите, само че не в интерес на българския народ.

Апелираме към медиите, взели участие в това, да продължат да се придържат към високите стандарт на публицистиката, които настояват, че ползват, да не основават разделяне, а да дават изява на всички гледни точки. Публикацията на БТВ беше препечатана и в други медии, общо 19 на брой, в които наличието сензитивно се разграничава, както сред другите изявления, по този начин и сред заглавие и публикация. В други такива пък бяха изменени единствено заглавията на към този момент съществуващи публикации, оповестени по-рано денем. Апелираме към медиите във времена на митинги и разцепление да не удебеляват разграничителните линии с неточна информация, а да бъдат справедливи, да дават опция за изявление на всички гледни точки съгласно стандартите на публицистиката.

Спрямо Костадин Костадинов медийните операции са постоянно срещан прийом. Припомняме, че напълно скоро уеб сайтът „ OFFNews “публикува погрешна информация, учредена на погрешни изказвания на бесарабски българи в Украйна, внушаваща, че Костадинов лъже. Впоследствие уеб сайтът самичък се опроверга. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР