От ПП Възраждане“ изпратиха декларация в последния ден от 47-то

...
От ПП Възраждане“ изпратиха декларация в последния ден от 47-то
Коментари Харесай

Костадинов: Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца

От Политическа партия " Възраждане “ изпратиха декларация в последния ден от 47-то Народно заседание. Varna24.bg разгласява коментара без редакторска интервенция:

" Безвремие е думата, която разказва най-точно миналите съвсем осем месеца. Период от време, през който нямаше желания, идеали и нямаше очевидно развиване и напредък. Време на илюзии, неистини, фарс и политически измами. Време на привидна битка с корупцията, а в действителност замяна по структурата на по този начин наречената " политическа бухалка “.  Репресивна бухалка, предадена с неодобрение от остарелия ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на " Продължаваме промяната “, " Демократична България “,  БСП и  други.

Стремежът за власт и битката за комисиони от държавни покупко-продажби  направиха четворната коалиция тройна.  Отстранен беше ръководителят на Народното събрание, а след това и самото държавно управление с дейна помощ от нас от " Възраждане “.

Поведохме борба против вас, тъй като вие освен се опитахте да унищожите страната, само че спирате да се и пробвате да го вършиме. 

На правилото " След нас и потоп “ жаждата ви за власт, в композиция с политическо двуличие, изложи на риск оцеляването на милиони българи. Говорихте ни, че решавате проблеми, а в действителност задълбочихте рецесиите във всички сфери на страната.Силната поръчка за битката с корупцията завърши до такава степен, че едни корумпиращи се замениха с други корумпиращи.  Корумпираните са си все там - стоят, получават пари, връщат комисиони и оказват помощ на добре смазаната машина да работи.

Проветриви са единствено челните места, където остарелият ГЕРБ сполучливо беше заменен от новия ГЕРБ в лицето на " Продължаваме промяната “, Демократична България,  БСП и др.Всичко това покрито с добре създавана заблуда, подхранвана от агитация, че се борите с корупцията.На 7 декември ние от " Възраждане “ внесохме законопроект за промяна в правосъдната власт. Законопроектът урежда метода, по който може да бъде отхвърлен Главният прокурор. В нарушаване на правилника той осем месеца по-късно към момента е на стадий разискване и няма да влезе и в залата на 47-то Народно заседание, както стана и в предходното.

 

Осем месеца на бюрата на тук присъстващите парламентарни групи стои решението на проблем, поставян в предизборните акции на съвсем всяка от вас.

Единственото, което успяхте да извършите, е да закриете профилираната прокуратура,   само че тук е момента да отбележим, че това се случи с помощта на нас от " Възраждане “, тъй като подкрепихме това решение, което през днешния ден представяте за свое достижение.

Голяма част от законопроектите на " Възраждане “ и проекторешенията ни бяха скрити от вас и не доближиха до зала. Чакаха с месеци в нарушаване на правилника за активността и организацията на Народното събрание.

Явно е, че или  не бяхте подготвени за законодателната интензивност на " Възраждане “ и темпото, с което работихме за добруването на сънародниците ни, или просто си мислихте, че като неглижирате активността ни тя няма да бъде видяна.

Предполагам, че е първото, което се изяснява и от неналичието ви на професионална подготовка и  политически умения.

Дойдохте със поръчки, които не изпълнихте, и с обещания, зад които не застанахте. И законите и решенията ви са като Конституцията, която ви служи единствено с цел да я нарушавате. 

Още през декември ние от " Възраждане “ опитахме да ви предизвикваме да мислите за различен с изключение на за себе си, да помислите за българския народ, който е потопен в задължения и е притискан от кредитори. Внесохме законопроект, който пази задлъжнелите българи, задлъжнели в резултат на вашите решения.  Вие го отхвърлихте и то уверено. 

И тъй като му е малко на бедния и задлъжнял българин, опитахте да го въвлечете във военния спор сред Русия и Украйна, да дава оръжия, да заплаща здравни осигуровки на украинци, да прибира бежанци по хотели и в дом, за което вие щяхте да плащате с европейски средства.

Потънахте в безпорядък и по този въпрос. Оставихте доброволците, добросъвестните и почтени българи на първа линия по границите на България без да ги подпомагате, а вие се хвалихте от телевизионните студиа какъв брой добре се справяте. 

Разбира се, като понижиха помощите и ползата ви към бежанците внезапно спадна. Не ви виним за това, само че ви осъждаме поради обстоятелството, че множеството българи живеят като бягащи от войната бежанци в личната си страна, освен това без да има война.

 

После пристигнаха глобите към Русия, които вие подкрепихте без капка жалост към бедния и изнемогващ българин. Така обричате  на апетит и мраз милиони българи, тъй като думите ви за газ от други източници са следващата недомислена неистина. Газ няма и вие го знаете. 

Единственият метод все още да излезете от рецесията е да преговаряте с Руската федерация. Не разбрахте обаче, че колкото по-неадекватно действате, колкото по-необмислени са решенията ви, в толкоз по-зависима превръщате България от една или друга велика мощ.

По ваше време бедните станаха още по-бедни, цензурата в медиите закупи великански измерения, стоките нарастнаха с към 40 %, горивото мина три лв., а газът нарастна с над 30 % досега.  Бизнесът се огъва от сметки за ток, продоволственият суверенитет изчезва дружно със затворените производства, опазването на здравето е под натиска на административна тежест, а образованието все по този начин овладяно от непознати фондации. 

За армията няма какво друго да кажем, като се изключи че след покупката на самолетни чертежи с контракт без явен предмет и период се опитахте да прикриете действията си като предоставите контракта на министъра на защитата и на никой различен.

Политическите назначения в гражданската ни авиацията  пък бяха за сметка на лиценза, който насмалко да загубим.

Точно по този начин се овладява страна по типичен американски модел. Сега е време да закрием Народното събрание, а някои от вас на следващия ден заран да отидете да закусите в американското посолство, с цел да отчетете " триумфите " си.

Поставям триумфи в огромни кавички, тъй като вашият триумф не е в сходство с българския народен интерес. Следователно не е триумф на България и българския народ.Потопихте страната в рецесии, само че не успяхте да я унищожите, ние от " Възраждане “ ви спряхме. 

И ще продължаваме да ви стопираме, а когато след идващите избори българите ни дадат доверието си и прекрачим прага на идващото  народно заседание като болшинство, България за пръв път от 30 год. ще бъде за българите.

 

Без маски, без ограничения, без ограничавания и единствено в сходство с българските жители и техните ползи.

Тогава ще внесем и приемем всички 29 законопроекта, които създадохме, с цел да работят за българските жители. Всички  проекторешения, които изготвихме с грижа за българите.Тогава новият и остарелият ГЕРБ ще са в предишното, а 30-те години от по този начин наречения преход - тъмен абзац в българската история.

За всичко това се преборихме и ще продължаваме да се борим, тъй като  ние имаме единствено едно – България и българския народ.

Ние сме с него и той е зад нас. Да живее България! ", гласи текстът на декларацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР