От ПП уточниха, че в сигнала, който внасят няма данни

...
От ПП уточниха, че в сигнала, който внасят няма данни
Коментари Харесай

„Продължаваме Промяната“ внесе сигнал в ДАНС срещу Агенцията по храните

От Политическа партия прецизираха, че в сигнала, който внасят няма данни за корист, а данни за незаконна немарливост

Представители на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) внесоха сигнал в Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) против Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Сигналът е обвързван с открити бездействия, които попречват БАБХ от отбрана на ползите ѝ по отношение на граничния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пред публицисти някогашният заместник-министър на земеделието Иван Христанов съобщи, че едно от най-важните каузи е окончателно изгубено и държавният интерес не е предпазен поради това, че не е платена държавна такса от 70 лв..

" Забелязваме, че редовно управлението на БАБХ не изпраща посланичество от Правна дирекция да пази интереса на страната на правосъдни съвещания ", добави още той. Той посочи, че в сигнала, в който внасят, няма данни за корист, а данни за незаконна немарливост.

" С този сигнал ние изостряме вниманието на обществото, че би трябвало да има последователност, тъй като сигналът, който получаваме във връзка на Шенген, е безапелационен, в случай че България не загърби тази десетгодишна политика на шмекерство, ние няма да достигнем до Шенгенското пространство ", разяснява Христанов.

Даниел Лорер означи, че България е на път да получи следващ отвод за присъединението ни в Шенгенското пространство. " Българите към момента няма да можем да пътуваме без паспорт, както всички останали европейци, макар че нашите служби и администрации са положили доста старания през последните години и механически България е подготвена, само че на нас ни се сподели доста ясно от сътрудниците в Нидерландия, че България има сериозен проблем с корупцията, използването на закона и правовата страна по принцип ", разяснява депутатът.

Лорер бе безапелационен, че държавното управление на Кирил Петков е почнало огромни промени и акцията на граничния пункт " Капитан Андреево " е била основополагаща, с цел да видели нашите европейски сътрудници, че една от най-големите сухопътни граници на Европа е сигурна за импорт и експорт на плодове и зеленчуци.

За страдание, акцията, подета от кабинета Петков, за възобновяване на доверието в опазването на границата наподобява саботирана от Българската организация за сигурност на храните сега. " Сигналът, който ще внесем, касае бездействието на тази институция във връзка с всички ограничения, които ние взехме ", добави Лорер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР