От ПП отново настояха за лидерски дебат за избора на

...
От ПП отново настояха за лидерски дебат за избора на
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Лесен избор за председател означава голяма договорка

От Политическа партия още веднъж настояха за лидерски спор за избора на парламентарен началник
Предишните ръководители на Народното събрание се избираха с спектакъл. Задкулисието е седнало, договорило се е и се прави една театрална сцена в пленарната зала, където се водят сълзливи изявления и фиктивно гласоподаване. Тази година виждаме, че статуквото от ден на ден губи своите позиции. Това разяснява в „ Здравей, България ” депутатът от „ Продължаваме Промяната ” Венко Сабрутев. 

„ Продължаваме Промяната ” е предложила на останалите партии всяка една групировка да номинира един или двама от другите партии за ръководител на Народното събрание. „ Не може да се поставят хора, които имат искрено обществено неприятна известност ”, добави той и уточни, че от Политическа партия са безапелационни, че желаят непоклатимост в страната, а не нови избори.

Според него вид е водачите от всички партии да изберат критерии за избор на началник на Народното събрание, а не хора. „ Правила, по които да се откри най-хубавият претендент. И да бъде подсилен от всички 240 народни представители или огромна част от тях ”, посочи Сабрутев.

Депутатът от Политическа партия съобщи, че желаят обществен спор. „ Ние сме срещу задкулисието. Искаме да влезем в зала с камери, микрофони и публицисти и да преговаряме на лидерско равнище. Да се откри единната кандидатура. Партията, която има първи резултат на изборите, е неспособна да откри болшинство. Затова ние поемаме водачеството ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР