От ПП-ДБ ще предложат на ГЕРБ да предложат те кандидат

...
От ПП-ДБ ще предложат на ГЕРБ да предложат те кандидат
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат на ГЕРБ да определят премиер за техния мандат

От ПП-ДБ ще предложат на ГЕРБ да предложат те претендент за министър-председател, който да употребява мандата на втората политическа мощ, за да състави държавно управление. Формацията ще вземе мандата за сформиране на държавно управление от Румен Радев и ще опита да го извърши. Това е било разисквано на съвещание на парламентарната група на ПП-ДБ довечера, научи “24 часа ” от два източника в обединението.

Предстои решението да бъде утвърдено от политическите органи на “Продължаваме смяната ”, ДСБ и “Да, България ” и би трябвало да бъде оповестено във вторник сутринта, както преди съвещанието на Парламента за гласоподаване отпадането на мандата на Мария Габриел, изясни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Било е разисквано даже дали да не бъде поискано непосредствено претендентът за премиер да е още веднъж Мария Габриел, която се отхвърли да сформира държавно управление дружно с ПП-ДБ след траялите две седмици договаряния. Срещу нея обаче се е оповестил министърът на финансите в оставка и съпредседател на Политическа партия Асен Василев.

Заради това финалната дефиниция била ГЕРБ да предложат взаимноприемлив претендент за министър председател. Като подобен можело да бъде например настоящият ръководител на Народното събрание на Народното събрание Росен Желязков.

Според трети източник от групата обаче имена не са обсъждани. А предложението щяло да е ГЕРБ сами да посочат претендент за министър-председател без да бъдат ограничавани с предварителни имена.

Най-вероятно партийните органи на Политическа партия, ДСБ и Демократична България ще одобрят предложение, в което да няма посочен допустим за тях претендент, а позицията ще е отворена за предложение от партията на Бойко Борисов.

При предварителни избори за Народно заседание ПП-ДБ ще събере към 18-19% поддръжка, показвали изследвания. Ако въпреки всичко се стигнело до предварителни парламентарни избори ПП-ДБ предпочитали те да са две в едно. Според разбора на обединението делене на предварителния избор от европейския по схемата на 2 юни да избираме нови депутати, а на 9 юни Европейски парламент, обслужва единствено и само Движение за права и свободи. Пред депутатите си водачите на ПП-ДБ признали, че са били подготвени да се откажат от рухването на следствената загадка за парламентарни анкетни комисии, като тази за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Именно тази тематика бе най-спорната при договарянията за политическо съглашение с ГЕРБ в първия мандат.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР