От ПП-ДБ се усъмниха във възможността 50-ото НС да излъчи

...
От ПП-ДБ се усъмниха във възможността 50-ото НС да излъчи
Коментари Харесай

Асен Василев: Победителят в изборите да си осигури мнозинство за правителство

От ПП-ДБ се усъмниха във опцията 50-ото Народно събрание да излъчи държавно управление. 

На брифинг в коридорите на Народното събрание съпредседателят на обединението Асен Василев отхвърли опцията за " връщане на жеста към ГЕРБ-СДС поради провалената ротация " и подсети, че отговорност на спечелилия на изборите е да обезпечи болшинство, съобщи БНР.

" Политиката не е въпрос на жестове, а на национална отговорност. Национално отговорно е страната да върви по проевропейска антикорупционна орбита. Точно това беше заложено и в съглашението, което трябваше да бъде подписано, с цел да стане ротацията. Роля на спечелилия на изборите е да си обезпечи болшинство за кабинет. Ако това болшинство спечелилият на изборите се пробва да си го обезпечи през някакви типове сделки, жестове и всевъзможни други прочувствени подходи, видяхме, че пет пъти това не стана ". 

Василев отговори и на рецензиите на Бойко Борисов, че неналичието на устойчиво ръководство отсрочва участието ни в еврозоната. Никога не сме били по-близко до еврозоната, считат от ПП-ДБ: 

" Всъщност 1-ви юни 2025 година е изцяло реалистично България да влезе в еврозоната. С това желая може би да помоля част от политическите водачи, в частност господин Борисов, който не знам дали не знае, или се прави, че не знае, да спре да спекулира с толкоз значима тематика за българските жители. По принцип е доста по-добре да има устойчиво държавно управление, с което страната да влезе в еврозоната, само че значимата част в отчета е, че би трябвало да има устойчиво държавно управление, само че не го слага като изискване ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР