От ПП-ДБ са приели поканата на ГЕРБ-СДС срещата за ротацията

...
От ПП-ДБ са приели поканата на ГЕРБ-СДС срещата за ротацията
Коментари Харесай

ПП-ДБ са приели поканата на ГЕРБ-СДС за среща

От ПП-ДБ са приели поканата на ГЕРБ-СДС срещата за ротацията да се състои не в петък, а в събота. Двете партии през вчерашния ден си размениха предложения с оферти за разнообразни дати на преговорната среща.

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще стартират на следващия ден. Това заяви тази заран депутатът от Политическа партия Росен Костурков в ефира на БНТ.

Според него това не е покана за женитба, с цел да си изберем дата и да си организираме събитие, разяснява той. ПП-ДБ са предложили договарянията да стартират още през днешния ден, с цел да не се губи време, стана ясно от обяснението му.

“Колегите от ГЕРБ може би по механически аргументи и отсъствието на Бойко Борисов и Мария Габриел взеха решение, че събота е по-подходящ ден ”, уточни повода той.

Оставката на кабинета на 6 март не е форсирана, защото е избрана с подписването на съглашението преди девет месеца, съобщи депутатът от ПП-ДБ. Костурков подсети, че през януари с ГЕРБ са се договорили, че след ротацията структурата на кабинета няма да се трансформира и ще има минимални промени.

“Нямаше никакво бързане, просто датата 6 март си пристигна. През целия този интервал сътрудниците от ГЕРБ не направиха нищо.   Оказахме се като в една детска игра – едно дете бута друго по стълбите и го пита: “Ти къде си се разбързал ”, съобщи Костурков.

Меморандумът на ПП-ДБ и съглашението на ГЕРБ доста си наподобяват – би трябвало да се седне и да се приказва съществено за устойчиво ръководство на страната, счита депутатът. По думите му ПП-ДБ нямат срещу да отидат на нови избори, само че това ще е нездравословно за страната, защото държавната администрация стопира работа.

“Държим да забележим първо какъв е проектът за промени и тогава да приказваме за личен състав. Няма смисъл да приказваме за министри, в случай че не знаем какво ще вършим. Когато сме тръгнали да управляваме дружно, би трябвало да има известна доза доверие, само че истината е, че би трябвало и двете страни да внимаваме ”, съобщи депутатът от ПП-ДБ.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР