От ПП-ДБ поканиха лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко

...
От ПП-ДБ поканиха лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко
Коментари Харесай

Кирил Петков покани Борисов без епитети на преговорите

От ПП-ДБ поканиха водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов да престане да употребява прилагателни и избрания пред медиите , като пристигна на следващия ден на договарянията по съдружното съглашение.

Пред публицисти в коридорите на Партийния дом съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков провокира Борисов да участва на срещата и да беседват по всички тематики. " Ако желае да делегира на Мария Габриел - да го направи, само че тази концепция хем да делегира, хем да преговоря пред камерите е неуместна ", ядоса се той.

Именно Кирил Петков прикани Борисов да престане с прилагателни по отношение на министри и да не ги назовава неприятни или корумпирани. " Единственото, което прави е, че възпалява договарянията и ще ги направи по-трудни ", предизвести той. ПП-ДБ влизат с градивен звук и ще го запазят, само че и Борисов трябвало да прояви дисциплинираност.

" Каня господин Борисов на следващия ден да пристигна в 18 ч. и да ми каже тази неговия концепция в лицето за какво не желае Асен Василев за министър и ще приказваме по тематиката ", безапелационен бе Кирил Петков.

Петков разяснява и че в случай че Борисов в действителност може да делегира на Мария Габриел да води договарянията, то тогава би имало превъзходен кабинет. " Ако си играем на прехвърляне през медиите би било деструктивно ", уточни той.

Кирил Пеков повтори тезата на ПП/ДБ, че кабинетът има смисъл, в случай че промените продължат. " Няма да държим едно държавно управление единствено с цел да има държавно управление - ще застанем зад Мария Габриел , само че би трябвало да знаем, че службите стартират да работят за жителите, съда за хората и ще има самостоятелни регулатори ", сподели той.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов удостовери, че държавното управление би трябвало да служи, с цел да се случат промените, с цел да може регулаторите да стартират да работят за хората и правосъдната система да се почисти от нотариуси и джуджета. " Трябва да е ясно кой носи политическа отговорност за преценката на качествата на министрите ", настоя Иванов.

Христо Иванов пък съпостави, както се изрази той, " моя другар Бойко Борисов замязял на президента " - единствено подлагал на критика държавното управление и не споделил нито една дума за него. Той също прикани другарски Борисов да пристигна на срещата и дружно да договарят за съдружното съглашение , защото бил " зареден с адреналин от Букурещ ".

" Нека дружно да седнем на масата на договарянията, без да има камери и микрофони и умерено да си свършим работата. В Народното събрание ще се състои срещата за съдружното съглашение и когато има решение, ще го обявим. Няма да се крием ", увери Атанасов.
 Борисов атакува Асен Василев за
Борисов атакува Асен Василев за " несъгласувани поголовни смени "

Но другояче Мария Габриел ще води договарянията за правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР