От ПП-ДБ обмислят да поискат оставката на председателя на Народното

...
От ПП-ДБ обмислят да поискат оставката на председателя на Народното
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП-ДБ се събираме да решим дали да не поискаме оставката на Росен Желязков

От ПП-ДБ обмислят да изискат оставката на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Причината - отхвърли да бъде изслушан сваленият от поста началник на НЗОК Станимир Михайлов. Това Петков назова " една по-сериозна и неприемлива неточност.

 

ПП-ДБ се събираме да решим дали да не желаяме оставката на Росен Желязков, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в коридорите на Народното събрание във връзка рокадите в служебното държавно управление. 


" Хора с толкоз доста политически опит направиха толкоз доста неточности толкоз бързо. За една седмица да дадеш доверие на двама министри, а по-късно да ги оттеглиш, да имаш министър-председател, който чува от политически водач коментар, а в идната минута реагира, а по-късно политическият водач, в случая Бойко Борисов, да каже " Това беше чиста случайност ", мисля, че дори е леко хумористично ", съобщи Петков. 

По отношение на служебното държавно управление той сподели, че нищо не задължавало Главчев да желае оставката на двама министри след реакция на Борисов.  " Ако бях на мястото на президента, бих изискал да видя дали има справедливи обстоятелства за тези оставки, или просто е имало едно позвъняване от от Борисов до Главчев ", съобщи съпредседателят на ППДБ.

 

" Нищо в Конституцията не кара господин Главчев да съгласува с Борисов и Пеевски този кабинет. Нищо не го задължава, когато Борисов се намръщи, да подскача и желае оставката на двама министри. Става дума за човешкия фактор в тази ситуация, не за Конституцията ", изясни съпредседателят на Политическа партия.

 


Той разяснява и проблема с шефа на НЗОК, който породи през днешния ден, и гласуването на неговата оставка от Народното събрание. 

" Една по-сериозна неточност, която се случи през днешния ден, беше от ръководителя на Народното събрание, да имаш човек (бел. от ред. - шефът на НЗОК Станимир Михайлов), който да не го изслушаш, макар че оставката му е в ръцете ", сподели още той. 

Кирил Петков каза, че на драго сърце би подкрепил вота на съмнение, само че той не бил конституционнообоснован, все пак обаче от ПП-ДБ обмисляли свои разновидности за надзор върху служебното държавно управление. 

" В момента мислим безусловно една концепция всички чувания на министри да не спрат и по време на предизборната акция ", съобщи Петков. 

В ПП-ДБ се обсъждало дали да не бъде поискана оставката на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков: " Събираме се през днешния ден цялата коалиция и ще решим дали това държание е задоволително съображение да му се изиска оставката ".

 

" Влизаме в " Майстора и Маргарита " - всичко стартира да става допустимо. Мисля, че българският народ е задоволително рационален, с цел да си направи избора. След изборите - или се връщаме в годините, когато едни хора ни вършат на смешни с техните реплики, неточности и позвънявания, или ще имаме естествена европейска страна. С наслаждение бих подкрепил избор на съмнение, казусът е, че не е конституционно аргументиран ", разяснява още съпредседателят на Политическа партия. 

 

Източник „ Фокус “, Новини.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР