От ПП-ДБ хем напират за избори 2 в 1, хем

...
От ПП-ДБ хем напират за избори 2 в 1, хем
Коментари Харесай

Министрите полагат клетва, но президентът може и да не подпише указа за кабинета „Главчев“

От ПП-ДБ хем напират за избори 2 в 1, хем зоват Румен Радев да не приема състава на служебното държавно управление

Кабинетът „ Главчев ” ще постави клетва на изключително съвещание в Народното събрание в 09:00 часа през днешния ден, оповестява Нова телевизия.

Димитър Главчев резервира четирима от постоянните министри в състава на служебния кабинет. Очакваше се до края на вчерашния ден бъдещият длъжностен министър председател да уведоми президента за финалния лист с министри.

Засега няма информация за промени в състава му, разгласен преди дни. Най-остри в реакцията си са от групата на „ Продължаваме промяната - Демократична България ”. Те упорстват президента Румен Радев да не подписва указа, в случай че в него остане Калин Стоянов като вътрешен министър. От ПП-ДБ обаче упорстват и за избори 2 в 1, само че в случай че президентът се вслуша в рекомендациите им и блокира назначението на министрите, ще се наложи предварителните парламентарни избори да са с по-късна дата от европейските. 

Очаква се през днешния ден Радев да издаде трите указа, които са нужни за съставянето на длъжностен кабинет и провеждането на избори 2 в 1.

Единият ще бъде този, с който назначава служебният кабинет „ Главчев ”. Вторият за насрочването на предварителни избори за народен парламент за 9 юни, а третият за избирането на евродепутати.

Процедурата би трябвало да се случи преди изключителното съвещание на Народното събрание за полагане на клетва от служебното държавно управление. Очаква се на него да участва и Радев.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР