От ПП бутат Антон Тонев за министърГЕРБ не искали да

...
От ПП бутат Антон Тонев за министърГЕРБ не искали да
Коментари Харесай

Раздори тресат коалицията преди ротация

От Политическа партия бутат Антон Тонев за министър
ГЕРБ не желали да поемат негативите на несполучливите хора от кабинета

Раздори тресат обединението месец преди ротацията, разясниха пред “Труд news ” депутати от ръководещото болшинство.

Те обясниха, че ГЕРБ упорствали за две неща - държавното управление да е с техния мандат и да сменят министрите, които не са се показали добре.

Кирил Петков бил безапелационен, че не трябва да се вършат никакви смени на министри, в случай че те самите не изискат това, какъвто е казусът със здравния министър Христо Хинков. От ППДБ правели и последни обезверени опити да принудят ГЕРБ да върнат първия изследователски мандат, с цел да се образува кабинет 2 с техния мандат.

В ГЕРБ към този момент били подготвени с оценките на министрите. Най-много пасиви са събрали стопански министър Богдан Богданов, на районното развиване Андрей Цеков, на земеделието Кирил Вътев, на туризма Зарица Динкова, на опазването на здравето Христо Хинков, на спорта Димитър Илиев, на енергетиката Румен Радев.

Разправии за постове имало и в дребната коалиция ППДБ, признаха народни представители. Засега крамолите били основно към здравното министерство, където ДСБ държали още веднъж да назначат собствен кадър за министър. От Политическа партия пък стартирали Антон Тонев, който от седмица обикаля телевизионните студия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР