От появата си на голямата сцена с нейното "Poker Face"

...
От появата си на голямата сцена с нейното "Poker Face"
Коментари Харесай

Роди се звезда: Лейди Гага на 35

От появяването си на огромната сцена с нейното "Poker Face " през 2008 година и грабвайки премия "Грами " на мига, Лейди Гага е всичко друго в света на музиката, само че не и общоприета. Нейните маски, станали настоящи доста преди ковид пандемията, ексцентричните ѝ визии, костюми, прически, песни и видеа постоянно "крещят " и не оставят апатичен никой, който ги е виждал. Единственото, което може да се каже, че остава константа при Гага, е нейният гений. Макар че и той постоянно прелива от една област в друга, пораства и превзема и киното, като показва палитра от облици, които никой различен реализатор в предишното или на актуалната сцена не може да показа. Така е тъй като Гага е просто несравнима.

Без значение дали я обичате, или ненавиждате, дали я слушате, или превключвате радиостанцията, когато стартира нейно парче, дали гледате с отворена уста новото ѝ видео, или изключвате тв приемника, има неща за Лейди Гага, които си коства да знаете.

Както нормално, зад маските се крият най-ревниво и мъчително защитаваните секрети и пътят към славата е посипан с трънливи пътеки...

Стефани Джоан Анджелина Германота се ражда на 28 март 1986 година в Ню Йорк. Майка ѝ се споделя Синтия, а татко ѝ Джо. Джо Германота, президент на компанията GuestWifi, има огромна заслуга за прекарването на безжичен интернет в хотелите в Съединени американски щати.

Стефани има по-малка сестра Натали. Тя става дизайнер и споделя, че също постоянно се е обличала ексцентрично, само че не чак колкото сестра си. Като дребни бащата на двете девойки не гледал с положително око на ексцентричните тоалети и постоянно им се карал.

Когато е на 4 години, Стефани стартира да свири на пиано по гледище на майка си. Синтия я карала да стои на пианото по един час всеки ден, без значение дали ще свири, или не.

Първото ѝ зрелище е, когато взе участие в пиеса в първи клас. Тя сама създава костюма си от алуминиево фолио и закачалки.

От 11-годишна работи с един вокален възпитател - Дон Лоурънс. Запознава с него, откакто племенникът на Дон чува Стефани да си пее в един бутик в Ню Йорк и взема решение да я свърже с чичо си.

Започва да написа първите си балади на 13-годишна възраст.

Стефани учи в едно от най-старите частни девически учебни заведения в Манхатън, до момента в който там са ученички още Парис Хилтън и Каролин Кенеди. Докато учи там, Стефани е единствената възпитаничка, която работи след учебно заведение. Тя е сервитьорка в сладкарница. Още през първата година в гимназията Стефани става част от тайфа, която свири типичен рок части на Led Zeppelin и U2.

След гимназията Германота е измежду 20-те признати студенти в влиятелен нюйоркски лицей по изкуствата, само че там по никакъв начин не се усеща на място. Напуска още след втория учебен срок. По-късно Гага споделя за този интервал от живота си, че е е усещала, че сама може да научи повече за изкуството, в сравнение с в колежа. Не е ясно тъкмо каква роля е изиграл и фактът, че до момента в който учи в това образователно заведение, някой от нейните съученици основава Фейсбук групата "Стефани Германота, ти в никакъв случай няма да бъдеш известна ". Умираме си да забележим лицето на основателя на тази група в този момент!

Когато е на 19 години, Стефани в действителност прави спогодба с татко си да напусне колежа и фамилния им дом и в случай че до една година не е подписала контракт със звукозаписна компания, да се върне в колежа.

Нещата не ѝ потръгват по най-хубавия вероятен метод. Стефани е отхвърляна от доста прослушвания с обяснението, че има страховит глас и гений, само че няма нужната визия за бизнеса. Нещо, което по-късно е доста добре застъпено във кино лентата "Роди се звезда ".

След като се изнася от фамилното жилище, си наема дребен апартамент в Долен Ийстсайд, работи като танцьорка в един от клубовете там.

Успява да подписа контракт със Sony като текстописец и прави песни за Бритни Спиърс, Фърги, New Kids On The Block, The Pussycat Dolls.

Akon има огромна заслуга за пробива на Гага и привличането ѝ като реализатор на Interscope Records. Тя подписва контракта със звукозаписната компания навръх 20-ия си рожден ден. Стефани се среща се с продуцента RedOne, с който вършат някои от най-известните ѝ песни. Така след доста работа певицата пуска първия си сингъл, а точно Just Dance ( "Просто танцувай "). След това става интернационална поп сензация и една от най-успешните изпълнителки на всички времена.

Псевдонимът ѝ Гага, както всички знаят, идва от песента на Queen "Radio Ga Ga ". Но тя не си го измисля сама. По-късно певицата споделя:

"Не се нарекох сама Гага. Продуцентът ми ми сподели един път, че съм доста театрална, когато пея и съм на сцена. Каза ми, че съм доста "Ga Ga ", като песента на Queen. И че му подсещам на Фреди Меркюри. "

Така Стефани Германота се трансформира в Лейди Гага. Разбира се, това се обуславя освен от смяната в името ѝ, само че и от смяната на визията ѝ или по-скоро в избирането на все по-шокиращи визии за всеки концерт, за всяко блестящо събитие, на което тя се появява.

Дебютният ѝ албум "Fame " от 2008 година е същински шлагер, а песента от него "Poker Face " печели "Грами " за най-хубав денс запис и още няколко значими музикални награди.

Лейди Гага обича да изненадва, шокира и превзема публиката с типа си. Роклята ѝ от сурово говеждо месо, с която се появява на MTV Video Music Awards през 2010 година, просто ужасява и шокира медиите и публиката. Тя тежи почти 23 кг.

Певицата споделя, че е изрусила косата си, която по принцип е кестенява, откакто била сбъркана за Ейми Уайнхаус, само че не тъй като не харесва Ейми, а тъй като желала хората да я разпознават като самата нея, да се отличава. Към днешна дата кой може да оспори, че го е постигнала?!

Лейди Гага е споделяла и за доста комплицирани и неприятни моменти от живота си. В едно изявление споделя, че е изгубила девствеността си, когато е била на 17 години, само че и тогава като че ли е било рано и цялата обстановка ѝ е била извънредно неприятна.

През предходната година Лейди Гага бе посетител на Опра Уинфри и в изявлението си с известната американска водеща показа, че когато е била на 19 години, е станала жертва на неведнъж обезчестяване от по-възрастен мъж, който е познавала още от детските си години.

Това е оставило трайна контузия в нея и даже до през днешния ден има моменти, в които усеща мощно главоболие, както сега на похищението.

Освен това певицата страда от фибромиалгия, която предизвиква необяснима болежка на тялото и отмалялост.

Гага признава и че в гимназията е била жертва на тормоз, като съучениците ѝ са ѝ се подигравали поради захапката и "заешките зъби ". Е, въпреки всичко през днешния ден Гага може да се отърси от тези комплекси, защото тя е една от звездите, украсявали стилната библия Vogue. Няколко пъти.

Освен с ненадмината музикална кариера, Гага може да се похвали и с няколко функции в киното. Определено най-хитовата лента с нейно присъединяване е филмът от 2018 година "Роди се звезда ", в който Гага си партнира с Брадли Купър.

След излизането на кино лентата Лейди Гага става единствената жена, получавала "Оскар ", "Грами ", БАФТА и "Златен глобус " в една и съща година, за присъединяване си в един филм.

Заради "Роди се звезда " обаче певицата е подозирана в интимни връзки с артиста Брадли Купър, който се разделя с партньорката си и майка на щерка му - манекенката Ирина Шейк, откакто взе участие във кино лентата.

Особено след появяването на Лейди Гага и Брадли Купър на "Оскар "-ите през 2019 година, където двамата вършат извънредно прочувствено осъществяване, медиите седмици наред пишат, че точно Лейди Гага стои в центъра на раздялата на Купър с Шейк, само че нито певицата, нито артистът в миналото признават за сходно нещо.

През 2018 година Гага има връзка с импресариото Кристиан Карино. Те даже стигат до годеж, само че не и до женитба.

Преди Карино Гага има дългогодишна връзка с артиста Тейлър Кини, прочут от сериала "Пожарникарите на Чикаго ".

Двамата се срещат с помощта на видеото към парчето "You Аnd I " през 2011 година Само след няколко месеца връзката им става обществено притежание. Четири години по-късно двойката даже афишира годежа си, само че през лятото на 2016 година всеки от тях поема по личния си път.

През 2020 година Лейди Гага разгласи, че има връзка с бизнесмена и вложител Майкъл Полански.

Певицата споделя, че постоянно е харесвала Бритни Спиърс и съгласно нея тя е същинската Поп кралица. Всъщност шлагерът на Гага и Бионсе "Telephone " е писан точно за Бритни и е трябвало да влезе в нейния албум "Circus ", само че след това песента не е включена. След време Гага взема решение да я запише.

В клипа на "Telephone " взе участие и по-малката сестра на Гага Натали Германота.

Гага написва песента "Born This Way " единствено за 10 минути.

Певицата е кръстница на децата на Елтън Джон, с който са близки другари.

Песента ѝ "Boy, boys, boys " е въодушевена от шлагера на Mötley Crüe's "Girls, girls, girls ".

Лейди Гага бе част от предизборната акция на Джо Байдън и тя бе певицата, изпълнила химна на Съединени американски щати при встъпването в служба на Байдън като 46-ия президент на страната.

Парфюмът ѝ "Fame " е първият, който може да трансформира цвета си от този в бутилката до оня, който става, когато се напръска. Цветът на парфюма е черен, само че придобива бистрота при пръскането му. От експертите в сферата това е описвано като "най-важната иновация в света на парфюмите през последните 20 години ".

Що се отнася до Лейди Гага... тя умерено може да бъде разказана като най-важната иновация на поп музиката, която се е случвала през последните 13 години.

Шокираща, провокативна и безумно надарена... тя е Лейди Гага. И е към този момент на 35.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР