От повишаването на митата върху внасяните стоки от Китай, Съединените

...
От повишаването на митата върху внасяните стоки от Китай, Съединените
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ ще получават годишно 500 млрд. долара от тарифите върху китайските стоки


От повишението на митата върху внасяните артикули от Китай, Съединените щати годишно ще получават до 500 милиарда $, е съобщил президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

„ Годишно ще получаваме 500 милиарда $, помислете единствено, 500 милиарда $ “, е декларирал той пред своите последователи във Флорида по време на избирателен протест, като е добавил, че Съединени американски щати не считат да губят при търговията с Китай „ даже и 10 цента “.

В същото време той е окачествил ръководителя на Китайската национална република като „ страховит президент “, и отбелязал също по този начин, че „ в случай че има договорка с Китай е добре, в случай че няма – отново е добре “.

По думите на Доналд Тръмп, представен от интернационалните организации, „ американските компании към този момент напущат Китай “, заради неизгодните условия за бизнес, а също по този начин и заради подценения корс на китайската валута – юана. Той е добавил, че „ няма да разреши на Китай да краде работни места от Америка и технологии “.

Именно на този избирателен протест Тръмп е съобщил и за диалогът си във вторник с президента на Китай Си Дзинпин, както и за това, че чака срещата с него в границите на G20.

Според известие на китайското външно министерство Си Дзинпин е съобщил, че има подготвеност за среща с президента Тръмп.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР