От поведението на хората по Великден зависи кога ще бъде

...
От поведението на хората по Великден зависи кога ще бъде
Коментари Харесай

От поведението на хората по Великден зависи кога ще е пикът на коронавируса у нас

От държанието на хората по Великден зависи по кое време ще бъде пикът на заболеваемостта от ковид у нас. Това разгласи в изявление за " Дневник " проф. Николай Витанов от Института по механика към Българската академия на науките, който пресмята посредством математически модели другите сюжети за развиването и спада на заболеваемостта.

Според проф. Витанов един от вероятните разновидности е пикът на заболяването да бъде тъкмо по Великден, само че всичко зависи от държанието на хората, тъй като в случай че не съблюдават ограниченията тогава, могат да допринесат за растеж на заболеваемостта и по-късно.

" Всичко зависи какво ще е държанието на хората по тези празници. Много е значимо какво ще е раздвижването на хората и какви ще са контактите. Защото коронавирусът се популяризира по този метод и като няма потвърдено лекарство и ваксина, единственият метод да предотврати разпространяването му е да се лимитират контактите сред хората. Ако по празниците хората тръгнат да си посещават роднините, ще има доста повече контакти и доста повече благоприятни условия този вирус да се трансферира върху други хора. Така че държанието на хората по празниците може да разбие на пух и прахуляк всевъзможни прогнози ", сподели проф. Николай Витанов.

Какви са другите сюжети за развиване на заболяването и по кое време може да утихне рецесията четете в изявлението на следващия ден на www.dnevnik.bg.>

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1435)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР