От повече от два месеца изразявам искреното си желание да

...
От повече от два месеца изразявам искреното си желание да
Коментари Харесай

Донев иска Габровски. Газът падна с 500 лв.

От повече от два месеца показвам откровеното си предпочитание да има постоянно определено държавно управление. Надявам се проектокабинетът на проф. Габровски да бъде подсилен. Това са подбрани експерти в своите сфери. Редовният кабинет ще преведе България през рецесиите.

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти във вторник. Той участва на шестото издание на интернационалния конгрес „ Битката за гениите “.

По думите му правителството не може да се намесва в определянето цената на газа, само че са направени открити, транспарантни и предвидими процедури.

„ Видяхте, че от над 460 лв. за август-септември тарифата падна до 140 лв.. Повишението, което се предлага в този момент, е съобразено с комерсиалната конюктура, в рамките, в които бизнесът в България споделя, че това е търпима цена за него. Въпреки всичко, цената у нас е най-ниската в Европа “, уточни той.

Според премиера са обезпечени количествата газ, нужни за българския бизнес и семейства.

„ Дори имаме остатъци, които се търгуват на газов хъб „ Балкан “. На срещата на президентите на България и Турция се е обсъждала доставка на газ от южната ни съседка “, сподели още Донев.

Той разяснява и митингите на пътни строители.

„ Ако през днешния ден се окаже последният ми работен ден като министър председател, бих споделил на чиновниците на АПИ, че имат право на това. Направен е разбор, има огромни диспропорции и дисбалансите са се задълбочавали с години. Не може едно служебно държавно управление да реши в целокупност подобен проблем. Работим за угаждане на справедливите претенции на протестиращите “, изясни министър председателят.

И добави, че години наред възнагражденията на администрацията са били неглижирани.

Служебният министър председател Гълъб Донев не видя проблем в отлагането на гласуването на второ четене на удължаването на бюджета. Според него, в случай че в сряда бъде определено постоянно държавно управление, то може да внесе собствен план за финансова рамка.

„ Те просто трансформират дневния ред на съвещанието и отсрочват с ден-два разглеждането на тази точка от дневния ред на Бюджетната комисия. Така че за момента – да, в случай че на следващия ден се гласоподава постоянно държавно управление, има цялостни права и независимост надлежно да предложи нещо друго с изключение на удължителния закон за бюджета ”, уточни Донев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР