От посолството на България в Израел, още от първия ден

...
От посолството на България в Израел, още от първия ден
Коментари Харесай

Над 130 българи са в капан в Израел. Реалността е такава, че ти казват: “Оправяй се, ако можеш”

" От посолството на България в Израел, още от първия ден на офанзивата ни обясниха, че първите полети са планувани единствено за туристи. Не ни даваха никаква информация, с изключение на, че би трябвало да отидем до Хайфа, да хванем ферибот или да прекосим границата и да отидем в Йордания, откъдето вероятно да си търсим полет ", показа Борис Томов, който се намира в Тел Авив. 

" Българските малките екрани, споделиха, че може да се запишем за полет, че Ситуационния център поддържал непрекъсната връзка с Израел, което няма нищо общо с действителността. В общи линии действителността е такава, че ти споделят: “оправяй се в случай че можеш ” . Днес научихме, че е имало частен аероплан, който сутринта е пристигнал, за който никой не е знаел, на никой не са се обадили ", описа той пред медията ни.

" От Външно министерство ни споделиха, че би трябвало да се свържем с реферанта за Израел, той обаче не си подвига телефона от три дни. От България ни препращат към Ситуационния център в Израел, само че от там не дават отговор.  Всички тези хора, които са над 100 не знаят по какъв начин да се приберат, от посолството ни взимат данните от паспорта, имейл, ние сме ги дали. Същевеременно има хора, които отиват и хващат самолети, които са били планувани и са знаели за тях, само че на кого се оповестява и на кого не е доста огромна въпросителна в този миг, изключително когато става въпрос за евакуация. Ракетите над Израел летят, а всички са в неопределеност по какъв начин ще се приберат ", сподели Томов.

ФрогНюз пусна питане до Министерство на външните работи, малко след което излезе публична информация, в която се оповестява:

 

Ситуацията в Държавата Израел остава извънредно напрегната, заради което съветваме българските жители да се въздържат от пътувания в Израел.

Отново призоваваме българските жители, намиращи се в страната, да се записват в посолството, без значение дали желаят да изоставен Израел неотложно или нямат такива планове.

 

Припомняме, че посолството на Република България в Тел Авив актуализира всекидневно база данни с имената на българските жители, които търсят метод да изоставен Израел. За момента няма плануван полет, който българската държава  да изпрати особено за извеждане на български жители от Израел. В тази връзка, съветваме сънародниците ни, които желаят да изоставен страната, да потърсят опция да създадат това посредством комерсиалните полети, които не престават да оперират от летище Бен Гурион до разнообразни точки в Европа, в това число България. Към момента Израел може да бъде изоставен и посредством пристанището в Хайфа.

 

В случай че българската страна провежда нов полет за български жители, приоритет при уведомяването им ще продължи да бъде даван на краткосрочно пребиваващи, медицински и филантропични случаи, майки с дребни деца и хора, живеещи в доста рискови райони (южните елементи на Израел).

 

Отправяме молба към жителите, в тази извънредно сложна обстановка, да запазят успокоение и правилно да осведомят за статуса си в Израел и аргументите за престояване в страната. 

 

Министерство на външните работи и посолството в Тел Авив са разполагаем при потребност от в допълнение подпомагане, в границите на опциите си.

 

От хора, които са в Израел ФрогНюз научи, че са почнали да получават поетапни позвънявания с информация, че за на следващия ден ще бъде обезпечен полет за всички, които не могат да изоставен държавта.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР