От последния в класирането на Ла Лига Елче са изпратили

...
От последния в класирането на Ла Лига Елче са изпратили
Коментари Харесай

Елче внесоха жалба срещу Барселона заради Гави

От последния в класирането на Ла Лига Елче са изпратили тъжба до Спортния комитет на Испанската футболна федерация, ориентирана против Барселона, оповестяват испанските медии. Според “франхивердес ” при загубата им с 0:4 от каталунците техният противник е употребявал нерегламентиран състезател.

Става въпрос за Гави, тъй като няколко дни по-рано дефинитивно му беше отказана регистрация в Ла Лига като футболист от първия състав на Барселона. Така от Елче се базират на член 141 от правилника на локалната футболна федерация, съгласно който “на футболисти, чиято регистрация е била отказана, не могат да играят повече за въпросния състав по време на същия сезон ”. Любопитното е, че жалбата е била импортирана едвам три минути преди приключването на крайния период. Както е известно, Гави изигра 68 минути в съботния дуел сред двата отбора, като се регистрира с асистенция за третия гол на своя отбор, а също по този начин и с жълт картон.

“Мундо Депортиво ” обаче твърди, че в Барселона не са нарушили това предписание, защото 18-годишният футболист има право да играе с юношеския си контракт с клуба, който изтича в края на сезона. Именно по тази причина в този дуел той се върна към фланелката с номер 30, откакто в няколко дуела носеше тази с номер 6.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР