От последната среща на върха на НАТО ми стана ясно,

...
От последната среща на върха на НАТО ми стана ясно,
Коментари Харесай

Тръмп бламира съюзничеството, а НАТО е точно това

От последната среща на върха на НАТО ми стана ясно, че отпред на Съединени американски щати е човек, който не си дава сметка по какъв начин Европа е стигнала до концепцията за съюзничество . Това разяснява журналистът и основен редактор на портал " Култура " Тони Николов пред БНР.

" Между съюз и съюзничество има една директна връзка, един кротичък, доста сериозен политически план, който идва, отчитайки резултатите от Втората международна война и съзнавайки къде са враговете и къде са приятелите ", уточни той.

Според него днешните връзки сред Съединени американски щати и Европа не дават отговор на взаимоотношенията от предишното .

 Ясен е дневният ред на срещата Тръмп - Путин
Ясен е дневният ред на срещата Тръмп - Путин

От нуклеарни ракети до Иран поставят на масата в Хелзинки

" За страдание ние живеем във време и това е обстановката, която би трябвало да осмислим, в която оттатък Атлантика се търсят привилегировани партньорства, а не парадигма на съюзничеството . Мисля, че и това стъписа европейските водачи ", проучва Тони Николов.

По думите му, когато обаче един свят се разпадне на двустранни съюзи, това слага доста проблеми .

 В Германия преглеждат Тръмп като опасност за света
В Германия преглеждат Тръмп като опасност за света

Не сме пленници нито на Русия, нито на Съединени американски щати

" Виждаме, че Доналд Тръмп даже желае да реши севернокорейския проблем с подобен двустранен съюз. Сега следва среща с Владимир Путин, където, може би, ще има двустранен съюз, само че двустранните съюзи с враговете или с съперниците е нещо напълно друго. Това, което ме тормози, е, че изчезва парадигмата на съюзничеството, а НАТО е тъкмо това ", акцентира още журналистът.

 Торнадото
Торнадото " Тръмп " размести Брюксел

Европа би трябвало да се научи да не делегира личната си сигурност в нечии други ръце. Когато приказваме за военната сигурност - в тези на Съединени американски щати. Когато приказваме за енергийната сигурност - в тези на Русия, написа Мартин Табаков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР