От посланията на Иван Гешев изглежда, че за него по-силен

...
От посланията на Иван Гешев изглежда, че за него по-силен
Коментари Харесай

Политолози: Изглежда за Гешев Пеевски е по-страшен от Борисов

От посланията на Иван Гешев наподобява, че за него по-силен в страната е Делян Пеевски, в сравнение с Бойко Борисов. Такъв извод направи политологът проф. Анна Кръстева около учредяването на съдружие „ Справедливост за България “. А съгласно сътрудника ѝ Цветанка Андреева някогашният основен прокурор е въодушевен от италианската интервенция „ Чисти ръце “, като идеологията му е построена на играта „ анти статукво “.

 

Цветанка Андреева:

Ако желаят да вземат участие като сериозна политическа партия, от „ Справедливост за България “ би трябвало да се включат в локалните избори. Те нямат различен вид, тъй като биха потънали, в случай че чакат последващи парламентарни избори.

Има няколко въпроса към тази упоритост на Иван Гешев да се трансформира в водач на политическа партия. Първо, неговата идеология очевидно е построена на играта „ анти статукво “. Но тъкмо тази идеология беше изчерпана и породи рецесията, на която станахме очевидци.

Той играе против всички политически партии. Според мен, е въодушевен от интервенция „ Чисти ръце “ в Италия, която разрушава целия партиен модел. Това е свръх амбициозно и ненапълно деградивно.

Заявява се като политик реакционер, приказва като политик реакционер, само че доколкото разбираме, ще разчита на някакъв коренен и националистичен избор. Модерният шовинизъм би отивал на един закостенял политик, само че радикализмът, който той ни предлага – тази ниша е заета към този момент от „ Възраждане “. Така че, въпросите са доста.

 

проф. Анна Кръстева:

Наблюдаваме залеза на един неслучил се основен прокурор. Ясно е, че няма огромна независима електорална база. Посланието бе, че тази групировка ще търси поддръжка – ще се види като център на някакво обединяване. Защото е ясно, че няма задоволително лична мощ – по редица аргументи.

От позиция на политическа философия, нямаше нищо ново. Но от позиция на действителна политика, имаше една голяма вест: че доста по-силен в страната е Делян Пеевски, и към този момент по-слаб в очите на Гешев е Бойко Борисов. Атаката против Борисов е доста мощна, до момента в който няма и най-слаб опит за рецензия против Пеевски.

 

Целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР