От португалската писта Алгарве споделиха, че биха могли да приемат

...
От португалската писта Алгарве споделиха, че биха могли да приемат
Коментари Харесай

Португалия готова да приеме старт от Формула 1

От португалската писта Алгарве споделиха, че биха могли да одобряват F1 старт
Трасето неотдавна получи нужния за това лиценз. Управляващият шеф Паоло Пинейру сподели, че оборудването ще отвори през май и може да организира съревнование при затворени порти.

„ Неколкократно сме водили договаряния – първо с Бърни Екълстоун, след това с Либърти Медия. Искаме да имаме съревнование от Формула 1 и считам, че в този интервал на пандемия обстановката у нас е може би най-хубавата в Европа.”

В Португалия доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 са над 24 320, умрелите са 948 души. В региона на Алгарве има към 200 заболели, от които трима са в интензивно поделение.

„ Имаме доста хотели”, продължи Пинейру. „ Пистата ни е с няколко разнообразни конфигурации. Вече отработваме нужните процедури за осъществяване на съревнование при закрити порти. Точно преди оповестяването на карантината на пистата се състоя мероприятие на огромен авто производител. За това събитие създадохме обстоен проект за изолираност. Всички наши сътрудници – служащи, маршали, спасители – бяха отделени от участниците. В момента главният ни проблем е обвързван не със опазването на здравето, а с стопанската система. Ето за какво сме подготвени да създадем съревнование и през първия уикенд на юни, в случай че се постанова.”

F1 no Algarve? Temos a melhor situação da Europa para isso https://t.co/F3rs16Cb3B #desportoaominuto
— Notícias ao Minuto (@noticiaaominuto) April 28, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР