От Португалия до Сингапур с влак - приключението вече е

...
От Португалия до Сингапур с влак - приключението вече е
Коментари Харесай

Най-дългото пътуване с влак в света – от Португалия до Сингапур за 21 дни

От Португалия до Сингапур с трен - приключението към този момент е допустимо. Изминаването на маршрута от 18 755 км ще отнеме 21 дни, пресметна в дискусионния конгрес Reddit блогърът Марк Смит, основател на уеб страницата seat61.com. На 2 декември беше открита високоскоростна железопътна линия, свързваща Кунмин (Китай) с Виентян, столицата на Лаос. Преди отварянето на тази права пътуващите трябваше да употребяват рейс, с цел да продължат на юг. Сега те могат да пътуват с трен сред Пекин и Банкок, а по-късно и до Сингапур.

Публикуваната в Reddit карта на маршрута демонстрира, че пасажерите потеглят от Португалия и минават през Испания, Франция, Германия, Полша, Беларус и Русия, преди да стигнат до източноазиатските страни - Монголия, Китай, Лаос, Тайланд, Малайзия и Сингапур, където завършва пътуването.

Според Смит пътуването ще лишава 21 дни, тъй като пасажерите би трябвало да останат да нощуват на някои спирки по маршрута, да вземем за пример в Лисабон, Мадрид и Париж, а в Москва и Пекин престоят може да е до два дни. Това е, с цел да се подсигурява време за инспекция на визи и документи, прибавя The Independent.
По-достъпно и по-полезно
Цената на всички билети за пътуването до Сингапур е към 1200 паунда (2700 лева), а спомагателното преимущество от избора на трен е по-ниският въглероден отпечатък спрямо полет от Португалия до Сингапур.
Реклама
Например, в случай че би трябвало да вземете полет от Лисабон до сингапурското летище Чанги, ще допринесете за 1.67 тона излъчвания на въглероден диоксид. Изборът на пътешестване с трен ще докара до едвам 0.08 тона въглероден диоксид.

Но с цел да създадат цялостното пътешестване, всички запалянковци ще би трябвало да изчакат, тъй като две от най-дългите прави - Париж до Москва и Москва до Пекин, сега не работят поради пандемията.

Смит, някогашен началник на гарите Charing Cross и Cannon Street в Лондон, сподели пред The Independent: " Преди пандемията да наруши този маршрут, пътуването беше удивително елементарно и относително налично. Аз самият използвах транссибирската автомагистрала, с цел да отида от Лондон до Хонконг (чрез експреса Москва - Пекин, който минава два пъти седмично) и от Лондон до Нагасаки (чрез ферибот от Владивосток). Прекрасно пътешестване. "
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР