От поредни протести днес е блокирано движението в района на

...
От поредни протести днес е блокирано движението в района на
Коментари Харесай

От АПИ и тол таксите протестират за пари

От следващи митинги през днешния ден е блокирано придвижването в региона на Народното събрание. Синдикалистите, които са на място, опънаха дълго знаме, с цел да заградят жълтите павета от страната на храм-паметника " Александър Невски ". До това се стигна като израз на противоречие с метода, по който от полицията указват да проведат митинга си, споделя пред Българска телеграфна агенция вицепрезидентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Тодор Капитанов.

Работници и чиновници от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), " Национално тол ръководство " и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи излязоха на митинг пред служебния вход на Народното събрание тази заран. Демонстрацията е проведена от КНСБ, която от през вчерашния ден стартира протестни акции с искане за по-високи приходи за работещите в публичния бранш.

Венелин Йорданов от " Националното тол ръководство " - бранш Монтана сподели за Българска телеграфна агенция, че упорстват за 30% нарастване на заплатите от 1 януари т.г. По думите му това са 7,5 милиона лв. нужни средства.

Има огромна събираемост на тол такси, а чиновниците във ведомството работят на 12-часов режим, сумарно работно време, " което допуска характерни условия на труд ", споделя той.

Засега протестиращите посрещат депутатите и им показват настояванията си. Според Капитанов шестието има желание да тръгне към " Орлов мост ".

Заявката на финансовото министерство е, че няма да се усилват заплати там, където към този момент е имало нарастване предходната година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР