От понеделник възстановяваме плановия прием за операции. Срокът не е

...
От понеделник възстановяваме плановия прием за операции. Срокът не е
Коментари Харесай

Шефът на Александовска болница с подробности за ваксините и правилата за плановите операции

От понеделник възвръщаме плановия банкет за интервенции. Срокът не е дълъг, само че сме готови за понеделник. Ще поддържаме подготвеност в болничното заведение и за трета вълна на ковид. Това съобщи пред БТВ шефът на Александровска болница проф. Борис Богов.

"Данните у нас са обнадеждаващи, Националният действен щаб си прави работата. Но предвид на новогодишните празници, се чака растеж на инфектираните ", разкри още той.

"Освобождаваме 100 кревати в отделенията на Александровска болница. В Коронавирус отделението няма да има планов банкет ", добави проф. Богов за връщането на плановия банкет за интервенции.

"Примът за интервенции ще става с негативен тест за ковид. Триажът пред болничното заведение няма да бъде закрит и всеки пациент ще премине преди настаняването си за антигенен тест ", заяви шефът на Александровска болница.

"50% от сътрудниците ми бяха имунизирани с първите ваксини против COVID-19. Част от сътрудниците са минали ковид, би трябвало да минат 3 месеца и след антигенен тест, ще бъдат ваксинирани. Ваксинирането е ненужно, в случай че има антитела ", разкри проф. Богов.

"Има и имунизирани медици, които са минали вируса, само че към този момент нямат антитела ", разяснява шефът на столичната болница.



"Престои да забележим какъв брой време ще имаме имунитет след имунизацията ", приключи проф. Борис Богов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР